• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Dişi sultan papaganın kanat tüyleri düşüyor.

yasemiiin

Yeni Üye
Dişi sultan papaganın kanat tüyleri sürekli olarak düşüyor. Kendisi de çok ugrasıyor. Çift bakıyorum. Acaba hala tüyden çıkamadı mı yoksa başka bir durum mu var. Yardımcı olur musunuz. B vitamini kullanmaya basladım yeni başka önerileriniz var mı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Dişi sultan papaganın kanat tüyleri sürekli olarak düşüyor. Kendisi de çok ugrasıyor. Çift bakıyorum. Acaba hala tüyden çıkamadı mı yoksa başka bir durum mu var. Yardımcı olur musunuz. B vitamini kullanmaya basladım yeni başka önerileriniz var mı?
Dış parazit damlası uygulayın

Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın vilmectin 6 ay sonra uygulanır

yasemiiin

Yeni Üye
Dış parazit damlası uygulayın

Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın vilmectin 6 ay sonra uygulanır
Biri pbfd olabilir dedi biraz korktum açıkçası. Bu saydıklarınız bit ilacı mı

yasemiiin

Yeni Üye
Facebook'tan biri tüy hastalıgı olabilir dedi öyle bir durum var mı sizce. Bir de bu saydıklarınız bir ilacı mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sırtı görünecek şekilde net video veya fotoğraf eklermisiniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tüy hastalığı gibi durmuyor. Yoğun vitamin eksikliği olabilir. Dış parazit damlası uygulayın. Biotin ve BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın. Kafesine kuşlar için olan kaya tuzu asın. İyot eksikliğinde tüy eksikliğine sebep olabiliyor.

yasemiiin

Yeni Üye
Tüy hastalığı gibi durmuyor. Yoğun vitamin eksikliği olabilir. Dış parazit damlası uygulayın. Biotin ve BT amin Forte b vitamini takviyesi mutlaka kullanın. Kafesine kuşlar için olan kaya tuzu asın. İyot eksikliğinde tüy eksikliğine sebep olabiliyor.
Bt amin forte yeni basladım. Kaya tuzunu bilmiyordum onu da alayım. İnşallah düzelir. Teşekkür ederim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu çocuk tüy hastası değil. Zaten belirgin bir şekilde uçuş tüyü kısa. Ve tüyleri canlı. Dış parazit ve denilen takviyeler ile zamanla tüyler düzene girer. Evet takribi altı ay sonra uygulayabilirsiniz.

yasemiiin

Yeni Üye
Bu çocuk tüy hastası değil. Zaten belirgin bir şekilde uçuş tüyü kısa. Ve tüyleri canlı. Dış parazit ve denilen takviyeler ile zamanla tüyler düzene girer. Evet takribi altı ay sonra uygulayabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim peki biotin de önerildi onu nerden bulabilirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok teşekkür ederim peki biotin de önerildi onu nerden bulabilirim
Hepsini internet üzerinden temin edebilirsiniz. Marka olarak nekton biotin bulamazsanız farklı markalarında olabilir. Haftada iki sevdiği sebzesinin üzerine serpin. Rica ederim 🌸

Üst Alt