• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Dişi sultan papağanımız sessizleşti kafesinden cıkmıyor hastami oldu yardim eder misiniz

İbrahimibb

Yeni Üye
Merhabalar bizim dişi sultan papağanımız var ilk başlarda korkaktı sonrada yavaş yavaş alıştı bize elimize geliyo falan gel dediğimizde geliyo neyse konuya geleyim son zamanlarda bir hafta kadardır sessizlesti kafesinden çıkmamaya basladi geceleri değişik sesler çıkarıyordu en son 2 tane yumurta yapti icinde yavru varmi bilmiyorum ama 3 4 aydır bizde nasil yumurta yapti bilmiyorum hasta mi acaba artik ötmüyor bile ne yapacağımı bilmiyorum ölmesinden korkuyorum yardım eder misiniz

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Merhabalar bizim dişi sultan papağanımız var ilk başlarda korkaktı sonrada yavaş yavaş alıştı bize elimize geliyo falan gel dediğimizde geliyo neyse konuya geleyim son zamanlarda bir hafta kadardır sessizlesti kafesinden çıkmamaya basladi geceleri değişik sesler çıkarıyordu en son 2 tane yumurta yapti icinde yavru varmi bilmiyorum ama 3 4 aydır bizde nasil yumurta yapti bilmiyorum hasta mi acaba artik ötmüyor bile ne yapacağımı bilmiyorum ölmesinden korkuyorum yardım eder misiniz
Erkek kuşunuz yok değil mi o zaman o yumurtaları atın erkek kuşunuz yoksa kızgınlık yumurtası yapmış ondan dolayı yorgun olduğunu düşünüyorum ben. Yine de hem kuşu hem de peçeteye yapılmış 4 5 tane dışkı fotoğrafı atar mısınız? Video atacaksanız streamable.com sitesine yükleyin linki buraya atın. Herhangi bir takviye kullanıyor musunuz ?

İbrahimibb

Yeni Üye
Hayır erkek kusumuz yok bizim balkona kondu ondan sonra biz sahiplendik eşi yok yani takviye olarak vitamin suyu veriyorduk 1 ayrdir veriyorduk son 2 haftadır kullanmıyoruz sessizlestiginden beri yani bu dışkısını yeni yapti baska yok umarım işe yarar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çıkardığı sesi yukarda arkadasiminda dediği gibi video olarak Streamable com dan yükleyip buraya linki paylaşırmisiniz.

İbrahimibb

Yeni Üye
Video yok ama şöyle anlatabilirim hafif inleme gibi kısık sesle ıslık çalıyor bunu yaparken sağa sola sallanıyordu bu gece yine yaparsa video paylaşırım

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Video yok ama şöyle anlatabilirim hafif inleme gibi kısık sesle ıslık çalıyor bunu yaparken sağa sola sallanıyordu bu gece yine yaparsa video paylaşırım
Belki eş istiyor olabilir , solunum rahatsızlığı ve kafes hakkında bir şey diyeceğim lütfen ızgara kullanın. O kuş o kocaman dışkının oraya inse ne olur sizce. Her yeri batar yiyebilir bile. Ve lütfen boyasız kafes alın kafesin boyalarını hep kemirmiş zehirlenebilir .Plastik tüneği kaldırın tahta tünek kullanın ve tüneklerini temizleyin lütfen. O en üstteki kullandığınız normal tahta parçası mı yerden bulduğunuz kıymık falan batarsa ne olacak ? Lütfen biraz daha iyi bakın kuşa. Ve ek olarak bu takviyeleri (gerwit w, entrobac , bt amin) alın mamaistten veya herhangi bir internet sitesinden bölünmüş olarak alabilirsiniz ömrü boyunca vereceksiniz bunları.

İbrahimibb

Yeni Üye
Kafesini aciliyetinden dolayi bizde bulunan kafesi kullandık sahibini bulana kadar idareten bu kafeste kalsin diye elimizde olanlari kullanmaya çalıştık sahibi ortaya çıkmayınca kaldi oyle bizde zaten kafesi zararli olduğu icin kafesinden cok bulundurmuyoruz sürekli uçuruyoruz evde sadece uyumak , yemini yemek icin giriyor kafesine annemin de astımı olduğu icin evde istemiyor bende evden gitmesini istemiyorum ikilemde kaldım hem o baskıdan dolayı kafesini yenileyemiyorum

Hamdi

Müdavim
Yardımsever üye
Kafesini aciliyetinden dolayi bizde bulunan kafesi kullandık sahibini bulana kadar idareten bu kafeste kalsin diye elimizde olanlari kullanmaya çalıştık sahibi ortaya çıkmayınca kaldi oyle bizde zaten kafesi zararli olduğu icin kafesinden cok bulundurmuyoruz sürekli uçuruyoruz evde sadece uyumak , yemini yemek icin giriyor kafesine annemin de astımı olduğu icin evde istemiyor bende evden gitmesini istemiyorum ikilemde kaldım hem o baskıdan dolayı kafesini yenileyemiyorum
Anladım öyle bir durum kötü bir ikilem olmuş gerçekten. Son karar sizin. Eğer evde bulundurmama kararı aldıysanız petshoplara vermeyin lütfen biliyorsunuzdur ortamları çok pis zaten sahibinden kaçmış geri dönmesin o pis yerlere. Gelin burada sahiplendirin. Eminim çok iyi biri sahiplenecektir. Eğer evde bulundurma kararı aldıysanız da şimdiden uzun ve sağlıklı ömürler dilerim. Ve son olarak erkek yoksa o yumurtaları atın çöpe.

Üst Alt