• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Dişi Sultan Papağanım Sallabaş hastalığınamı yakalandı?

fkaani

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kambur ve kafa eğik duruyor.Zayıfladı
Hastalık Belirti Tarihi
5 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Mikostatin ve vitamin
Dişi ve erkek sultanım var.1 Ay önce dişiyi veterinere götürdüm ishalden dolayı bana kursak mantarının olduğunu söylediler.Mikostatin diye ilaç önerdiler onu kullandım yanında da şırangayla beraber ishal için ilaç verdi suyunu damlatıp 1 hafta kullandım.Ama değişen birşey olmadı. Bir daha veterinere gidip dışkısına mikroskopla baktırdık aynı şekilde kursak mantarı ve bakteri var deyip aynı ilaçları kullanın diyip yolladılar.Suyuna 2 gündür sarımsak suyu ekliyorum.Dünden beri kafası iyice aşağıda kalmaya başladı yemi biraz daha az yiyor sanki duruma kötüye gidiyor gibi ben Sallabaş hastalığından şüphelenmeye başladım.Hasta olalı 1 ayı geçti yardımlarınızı bekliyorum bu konu hakkında resim de paylaşıyorum.Gündüzleri de ara ara uyukluyor hastalığından dolayı.(Erkek kuş da sıkıntı yok gibi kafeslerini tam zamanında ayırmışız)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar hoşgeldiniz kuşunuzun streamable.com dan bir videosunu paylaşır mısınız.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen ilaçları ne şekilde verdiniz? Ayrıca besleme yaptınız mı? Kuşun videosunu bekliyoruz bağışıklığı çok düşmüş bu yüzden mümkünse kilosunu da öğrenelim 👍

fkaani

Yeni Üye
Verilen ilaçları ne şekilde verdiniz? Ayrıca besleme yaptınız mı? Kuşun videosunu bekliyoruz bağışıklığı çok düşmüş bu yüzden mümkünse kilosunu da öğrenelim 👍
İlaçları suyuna 0,1 ml olarak vermiştik.Son 1 hafta Mikostatin ağızdan 1 damla olarak verdik.Kilosunu bilmiyorum.Yemini kendisi yiyebildiği için besleme yapmadık.Mikostatin ilacını artık vermiyorum bir etkisi olmadığı için.Suyuna Aminosul damlatıyorum bir haftadır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
dış parazit mi var acaba bence hasta değil

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Bildigim kadarıyla sallabaşta kafasını istemsiz kontrolsüz hareket eder nörolojik olarak bu bence tabi sen şöyle tabana peçete ser birde dışkı at hocam

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bende sallabaş olduğuna pek ihtimal vermedim. Denildiği gibi istemsizce başını hareket ettirir diye düşünüyorum. Acaba halsizlikten o şekilde duruyor olabilir mi. Tabi sadece fikir yürütüyorum. @Şehmus BAKIR @Tuğçe G. Ve @Bahar Y. Hocalarım daha net yorumda bulunurlar.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun hastalığı ilerlemiş iyi bir bakıma ihtiyacı var ve daha etkili ilaçlar tabi tahliller ile sonuçlanacak bu yüzden kanatlı uzmanına götürün 👍 İstanbuldaysaniz bu konuda yardımcı olurum

fkaani

Yeni Üye
Kuşun hastalığı ilerlemiş iyi bir bakıma ihtiyacı var ve daha etkili ilaçlar tabi tahliller ile sonuçlanacak bu yüzden kanatlı uzmanına götürün 👍 İstanbuldaysaniz bu konuda yardımcı olurum
Sallabaş hastalığı değil ama demi? Bursadayım.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Sallabaş değil gibi ya da başlangıç veya sinirselde olabilir. Sallabaşta kafa istemsiz titrer sanki tik varmış gibi. Dışkı analizinde salmonella çıkarsa sallabaştır. Bursa da genelde fakülteyi öneriyorlar. Eğer fakülteye gidemezseniz herhangi bir veterinerde bence dışkı analizi yaptırın ama analiz yapmadan size vitamin yazayım vs derse almayın. Sadece dışkı analizi yaptırın. Sonucu buraya da yazın zaten sallabaş değilse sinirseldir.

Mert.

Eski Forumcu
Bence de sallabas değil bitkin düşmüş gibi geldi bence sinirsel. Diski analizi yapılsın sonra elimizden geldiği kadarıyla yardım ederiz

fkaani

Yeni Üye
Sallabaş değil gibi ya da başlangıç veya sinirselde olabilir. Sallabaşta kafa istemsiz titrer sanki tik varmış gibi. Dışkı analizinde salmonella çıkarsa sallabaştır. Bursa da genelde fakülteyi öneriyorlar. Eğer fakülteye gidemezseniz herhangi bir veterinerde bence dışkı analizi yaptırın ama analiz yapmadan size vitamin yazayım vs derse almayın. Sadece dışkı analizi yaptırın. Sonucu buraya da yazın zaten sallabaş değilse sinirseldir.
İlk gittiğimde yaptırmıştım bakteri var kursak mantarı demişti Şimdi gideceğim kanatlı uzman veteriner varmış birde ona göstereceğim

Mert.

Eski Forumcu
Ama emin olun kanatlı hayvanlar uzmanı olduguna analiz sart ama

fkaani

Yeni Üye
Kuşumu sonunda Koskoca Bursa’da papağandan anlayan veterinere götürdüm parazit oluşmuş dedi üşütmeyle beraber gerçi sıcak yerde duruyorlar.İç parazitini yaptı multivitamin ile antibiyotik verdi.10 gün kullanıp sonra kontrole götüreceğim.Kafesini örtmemi birde etrafına sıcak su torbası koymamı önerdi.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşumu sonunda Koskoca Bursa’da papağandan anlayan veterinere götürdüm parazit oluşmuş dedi üşütmeyle beraber gerçi sıcak yerde duruyorlar.İç parazitini yaptı multivitamin ile antibiyotik verdi.10 gün kullanıp sonra kontrole götüreceğim.Kafesini örtmemi birde etrafına sıcak su torbası koymamı önerdi.
Geçmiş olsun parazt genel olarak kuşlarda gözüküyor. Üşütmede cam açık kaldıysa hava akımı yapmıştır. İnşallah tez zamanda iyileşir

Üst Alt