• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Dişi Sevda Papağanım Yuvalıktan Çıkmıyor

biberoyzo

Yeni Üye
Merhabalar erkek sevda papağanım kızıştığı için yanına eş aldım fakat çok korkuyor sadece yem ve su için yuvalıktan çıkıyor korktuğu için yuvalıktan çıkmadığını düşünüyorum. Böyle alışır mı yoksa yuvalığı çıkartıp alıştığı zaman mı takmalıyım?

biberoyzo

Yeni Üye
dişi kuşum beni görünce panikliyor çok fazla benim odamda olduğu için de sürekli yanındayım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba yeni alır almaz yuvalık takılmaması lazım hatta bir alışma süreci vermek iyi olurdu 👍mümkünse durumu göreceğimiz bir video ekler misiniz

biberoyzo

Yeni Üye
yuvalığı çıkardım şimdi ben yaklaşınca çok korkuyor ama erkek kuşumla hiç kavga etmiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ortam ve kafes düzeni güzel beğendim ama konumu daha yüksek olsun güvenlik ister bu kuşlar 👍 birde sabır lazım cinsiyetten eminseniz umut var ☺

biberoyzo

Yeni Üye
Ortam ve kafes düzeni güzel beğendim ama konumu daha yüksek olsun güvenlik ister bu kuşlar 👍 birde sabır lazım cinsiyetten eminseniz umut var ☺
daha yüksek yerim yok maalesef normal masa yüksekliğinde cinsiyetlerinden de eminim yuvalığı ne zaman takmam lazım acaba hiç bilmiyorum

biberoyzo

Yeni Üye
Videodaki gibi sürekli yem kabına sürtünüyor parmağıma yem kusma hareketi yapıyor dişiyle kavga etmiyorlar ama pek ilgi de göremedim 2 haftadır aynı kafesteler yapmam gereken bir şey var mı yoksa sadece beklemeli miyim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dişiniz hazır olmayabilir. Yaşı küçük olabilir. Henüz kızışmamıştır. Ayırma yöntemi uygulayıp bu süreçte beş gün üst üste hergün tazeleyerek sadece dişiye E 50 takviye verin. On gün kadar ayrı kafeslerde yanyana tutun. Sonraki beş günde üç gün temiz su verip sonrasında iki gün daha e50 ye devam edin.

Ayırma sürecinde erkeğin olduğu kafeste yuvalık takılı kalsın. Çiftleşme hareketi yaptığı malzemeleri kafesten uzaklaştırın. Sosyal kuşlarsa hiçbirşekilde kafes dışına çıkarmayın.

On gün sonunda dişiyi erkeğin olduğu kafese alın ve kafes tabanına yuvalık hazırlaması için palmiye yaprağı koyun. Çiftleşme olup yumurta gelene kadar e50 ye haftada bir devam edin.

Bu türlerde cinsiyet için gerçekten çok iyi olmak gerek. Önce dişinin gerçekten dişi olup olmadığını öğrenmeye çalışın. Bu türü üretenlerden cinsiyeti konusunda destek alabilirsiniz.

Üst Alt