• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi Sevda papağanım sürekli olarak ağzını şapırdatır gibi sesler çıkarıyor ve çok halsiz

miraykaraeren

Yeni Üye
Merhaba. Dişi Sevda papağanımda veterinerin verdiği ilacı oral olarak verdikten sonra böyle sesler çıkarmaya başladı. Veteriner ilacı boğazına kaçırmış olabilirsiniz dedi. Sürekli böyle sesler çıkarıyor ve halsiz. Sesler bazen çok şiddetleniyor. Veteriner yarına kadar bekleyelim geçer dedi fakat düzelme yok. 3 gün önce aldım çift olarak kuşlarımı. Erkek kuşum aldığımda hastaydı o iyileşiyor fakat dişi kuşum hareketliydi ilaç verdikten sonra bu hale geldi. Kızıma iyilik edeyim derken kötülük mü ettim? Video yükledim umarım olmuştur yeni üye oldum. Yardımcı olursanız çok mutlu olurum gidebileceğim veterinerler 90-100km uzaklıkta ve kanatlıyla ilgilenen fazla veteriner bulamıyorum

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Veterinere neden gittiniz şikayet olarak? Ve ne teşhis koydu?. Yumurta sıkışması yaşıyor gibi hareketleri. Poposunu kontrol edin şimdi şişse sert mi?

miraykaraeren

Yeni Üye
Dişi kuşumun bir sorunu yoktu, erkek kuşum halsiz ve kabarıktı. Kursağında sertleşme var yediklerini yutamıyor dedi antibiyotik tedavisine başladık kursağındaki sertleşme dağıldı. Dişi kuşta sorun yok sadece biraz gaz birikmiş dedi röntgene gerek duymadı erkek kuşuma verdiği vinegar ve digestive ilacını dişi kuşa da verelim dedi. Verdikten sonra hareketleri bu şekilde olmaya başladı. Şimdi dokundum ama poposunda sertlik göremedim eşim daha iyi anlıyor gelince ona da kontrol ettireyim. 4 aylık dediler alırken ama bana daha büyük geldi bu yaşta yumurta sıkışması olabiliyor mu? Cevabınız için teşekkür ederim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ne zamandır sizdeler. Yüz rengi oturmuş 4 aydan büyük duruyor.
İlacı nefes borusuna kaçırdıysa bu şekilde çıkarcaktır. Ama beslenmesine dikkat edin. Yem yemezse el besleme yapmalısınız.

miraykaraeren

Yeni Üye
Ah evet. Fazla elimde durmuyorlar ısırıyor ama sanırım dişinin poposunda sertlik var. Erkeği kontrol ettim fark var mı diye ama onda da bir sertlik hissettim. Eşim 2 saat sonra kontrol ettikten sonra net bişey söyleyebilcem sanırım. 2 saat sonra tekrar cevaplasam uygun olur mu? Bugün 3.günleri. Aldıktan sonraki gün veterinere götürmek zorunda kalmıştım. Alırken de hasta olduğunu anladım açıkçası petshopa bırakmak istemedim belki bişeyler yapabiliriz diye. Ve satabilmek için sürekli yalanlar söylendi tabiki. Erkek kuş adapte oldu ama dişi kızımızı kendimize alıştıramıyoruz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ah evet. Fazla elimde durmuyorlar ısırıyor ama sanırım dişinin poposunda sertlik var. Erkeği kontrol ettim fark var mı diye ama onda da bir sertlik hissettim. Eşim 2 saat sonra kontrol ettikten sonra net bişey söyleyebilcem sanırım. 2 saat sonra tekrar cevaplasam uygun olur mu? Bugün 3.günleri. Aldıktan sonraki gün veterinere götürmek zorunda kalmıştım. Alırken de hasta olduğunu anladım açıkçası petshopa bırakmak istemedim belki bişeyler yapabiliriz diye. Ve satabilmek için sürekli yalanlar söylendi tabiki. Erkek kuş adapte oldu ama dişi kızımızı kendimize alıştıramıyoruz.
Herzaman yazabilirsiniz. Saate takılmayın yada çok sordum gibi çekinceniz olmasın. Bilgili tüm arkadaşlarım musait olunca mutlaka sorularınızı yanıtlayacaktır.

Petshop çoğu zaman yalan söyler. Üç günde eş tutmazlar ama geldiği yerde bu döngüye girmişte olabilir. Yumurta olmayabilir de. Bu sadece bir ihtimal. Sıkışma yaşayan kuşlarda kafes tabanında can çekişir vaziyete gelirler genelde. İnşallah hepbirlikte iyileştireceğiz sarı papatyayı 🙏🏻

miraykaraeren

Yeni Üye
İnşallah çok teşekkür ederiz desteğiniz için 🙏🏻🌼🌼 eşim baktı poposunda bir sertlik yokmuş, dal darı koydum yemini ve dal darını biraz yiyor. Sabah ki haline göre daha iyi hırlamalı nefes alışını kesti. Evin ısısını çok arttırdık diğer kuşla ayırarak kafesinin altına sıcak su torbası yerleştirdik. Birazdan kafes dışına çıkarıp hal ve hareketlerini kontrol edicez 🌼 inşallah elle beslemek zorunda kalmayız narince davranmak istediğim için zorlanıyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İnşallah çok teşekkür ederiz desteğiniz için 🙏🏻🌼🌼 eşim baktı poposunda bir sertlik yokmuş, dal darı koydum yemini ve dal darını biraz yiyor. Sabah ki haline göre daha iyi hırlamalı nefes alışını kesti. Evin ısısını çok arttırdık diğer kuşla ayırarak kafesinin altına sıcak su torbası yerleştirdik. Birazdan kafes dışına çıkarıp hal ve hareketlerini kontrol edicez 🌼 inşallah elle beslemek zorunda kalmayız narince davranmak istediğim için zorlanıyorum.
Ozaman muhtemelen nefes borusuna kaçtığı için bu duruma geldi. Temzilendikçe normale döner.

miraykaraeren

Yeni Üye
Merhaba Semiha hanım, maalesef geçmemiş bişey olacak diye korkuyorum sizce yapabileceğim bişey var mı? Tekrar veterinere götüreyim dedim yarın ama gece bişey olur diye korkuyorum. Net bir şekilde videosunu yakalayabildim

miraykaraeren

Yeni Üye
Ozaman muhtemelen nefes borusuna kaçtığı için bu duruma geldi. Temzilendikçe normale döner.
Merhaba Semiha Hanım, maalesef geçmemiş bişey olacak diye korkuyorum sizce yapabileceğim bişey var mı? Tekrar veterinere götüreyim dedim yarın ama gece bişey olur diye korkuyorum. Net bir şekilde videosunu yakalayabildim

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Semiha hanım, maalesef geçmemiş bişey olacak diye korkuyorum sizce yapabileceğim bişey var mı? Tekrar veterinere götüreyim dedim yarın ama gece bişey olur diye korkuyorum. Net bir şekilde videosunu yakalayabildim
Sabaha kadar birşey olacağını sanmıyorum. Yem yedi mi?

Uçması hareketleri vs nasıl?

Bu arada mavi kuşunuz daha yavru 4 aylıktan bile küçük olabilir.

miraykaraeren

Yeni Üye
Sabaha kadar birşey olacağını sanmıyorum. Yem yedi mi?

Uçması hareketleri vs nasıl?

Bu arada mavi kuşunuz daha yavru 4 aylıktan bile küçük olabilir.
Evet mavi kuş için bende öyle düşünmüştüm😊 sarı kuşum bir yaşından büyük gibi geldi sadece. Uçması normal ben yanına gidince kaçıyor uçabiliyor. Diğer türlü sürekli mavi kuşun yanında duruyor ve uyumak istiyor.

Üst Alt