• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı DIŞI PAPAĞAN DENGE KAYBI

Koseonur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Denge kaybı iştahsızlım
Hastalık Belirti Tarihi
9 Şub 2026
Kullanılan İlaç
Yok
5-6 yaşlarında dişi bir sultan papağanım var akşam eve geldiğimde kafesinin dibinde durduğunu gördüm sonra baktığımda kafesin içindeki tüneklerde duramadığını denge kaybı yaşadığını gördüm elime aldığımda ayaklarının üzerinde çok durmuyor ama hafif yalpalayarak yürüyor normal de yemek yiyen bir kuştu yeni yem koyduğumda direk gelir yerdi dün akşam yemedi tüneklerin üzerinde destek olmadan duramıyor nolur yardım edin ne yapabilirim ne ilacı alabilirim ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Poposunu kontrol edin şiş mi? Yumurta sıkışması dolayısıyla felç geçiriyor olabilir.

Koseonur

Yeni Üye
Şu an tahtada bazen durabiliyor ama demirliklere tırmanamıyor sanki parmaklarını sıkamıyor gibi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
5-6 yaşlarında dişi bir sultan papağanım var akşam eve geldiğimde kafesinin dibinde durduğunu gördüm sonra baktığımda kafesin içindeki tüneklerde duramadığını denge kaybı yaşadığını gördüm elime aldığımda ayaklarının üzerinde çok durmuyor ama hafif yalpalayarak yürüyor normal de yemek yiyen bir kuştu yeni yem koyduğumda direk gelir yerdi dün akşam yemedi tüneklerin üzerinde destek olmadan duramıyor nolur yardım edin ne yapabilirim ne ilacı alabilirim ?
Merhaba geçmiş olsun vitamin veriyor musunuz?
Tünekte yandan gözükecek şekilde streamable.com üzerinden kısa bir video paylaşır mısınız lütfen görelim bakalım

Koseonur

Yeni Üye
Petshopa gösterdik hasta olduğunu söyledi soğuk almış o yüzden böyle dedi damla verdi birde bir karışım söyledi onu yapacağım sizinle de paylaşayım çeyrek havuç çeyrek kabak bulabilirseniz pancar bunları rendeleyip suyunu sıkın az haşlanmış yumurtayı da rendeleyin sarısı ve beyazı karışık 2 günde bir temiz bir kaba koyup önüne bırakın onu yesin dedi birde çeyrek çay kaşığı sirkeyi suyuna atın dedi o verdiğim karışımı sirkeli su koyacağımız zaman yapacakmışız suyuna atılan karışımı da 24 saat sonra dökecekmişiz kalırsa bakteri üretirmiş

Hamdi

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Petshopa gösterdik hasta olduğunu söyledi soğuk almış o yüzden böyle dedi damla verdi birde bir karışım söyledi onu yapacağım sizinle de paylaşayım çeyrek havuç çeyrek kabak bulabilirseniz pancar bunları rendeleyip suyunu sıkın az haşlanmış yumurtayı da rendeleyin sarısı ve beyazı karışık 2 günde bir temiz bir kaba koyup önüne bırakın onu yesin dedi birde çeyrek çay kaşığı sirkeyi suyuna atın dedi o verdiğim karışımı sirkeli su koyacağımız zaman yapacakmışız suyuna atılan karışımı da 24 saat sonra dökecekmişiz kalırsa bakteri üretirmiş
Dediği mama güzel onu verebilirsiniz ama tavsiyem petshop yerine kanatlı uzmana gitmeniz ve Demet Ablanın ve Semiha Ablanın sordukları sorulara cevap verirseniz daha iyi yardımcı olurlar. Sirkeli su yerine kuşlara verilmesi gereken takviyeleri kullanın entrobac , gerwit w , entrobac petshoplarda satılmıyor mamaistten veya kendiniz aratıp başka bir siteden alabilirsiniz bölünmüş olarak.

Koseonur

Yeni Üye
Gösterdiğimiz adam da senelerdir sultan papağanı beslemiş hekime de götürsek aynı şeyleri verecekti demiş kullandığım yemlerde vitamin varmış birde kuşum biraz yaşlıymış ama şu an kuşum toparlamaya başladı tüneğin üzerinde durabiliyor sadece demirlere tırmanırken kendini ayaklarıyla yukarıya çekemiyor

Koseonur

Yeni Üye
Öldü arkadaşlar kuşum gitti kuzum gitti kızım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İlerlemiş nörolojik bir vaka olabilir. Hastalandıklarında petshoptan bilgi almak onun dediği yöntemi uygulamak maalesef ki kuşu iyileştirmiyor her ne kadar tecrübe sahibi olsada kuşun hekim tarafından tedavi edilmesi gerekirdi. Başınız sağolsun 🙏🏻

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Başınız sağ olsun 🤲🤲

Üst Alt