• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Muhabbetin Kursağı Şiş

Layzy9

Aktif Üye
Herkese merhaba, dişi muhabbet kuşumun kursağının sağ tarafı şişti ve içinde sıvı var. Tüylerini hafif sıyırınca içeride yemlerin yüzdüğünü görebiliyorum. Önceden de hafif şişme olmuştu ve foruma yazmıştım ama pek sağlıklı bilgi edinememiştim. Zaten o dönemde kursağı şuan ki gibi değildi. Ayrıca şuan da yumurtası da var. Bir de aşırı yumurtlama sorunu var. Sürekli yumurta yapıyor tek olsa da olmasa da.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuluçkada mı kuş şuan

Layzy9

Aktif Üye
Evet. Yani sürekli kuluçka da, sürekli yumurta yapıyor. Yuvalığı çıkarıp aylarca erkekten ayırdığım zamanda bile çok fazla yumurta yaptı. 45 günlük bir tane yavrusu var ama yine yumurta bırakıyor.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Evet. Yani sürekli kuluçka da, sürekli yumurta yapıyor. Yuvalığı çıkarıp aylarca erkekten ayırdığım zamanda bile çok fazla yumurta yaptı. 45 günlük bir tane yavrusu var ama yine yumurta bırakıyor.
Tavsiyem yuvalığı çıkart. Son yavrular yeme düşünce. Kuşa düzenli banyo yaptırt. Su koy kendi yıkansın. Yaptığı yumurtaları at. Yumurta maması nijer havuç verme. Benim kuşumda aynı şekilde sürekli yunurtluyordu ben çözümü böyle buldum. Sprey şişesine temiz su koy ılık olsun her gün fıs fıs yap kızgınlıktan çıksın. Çok fazla meyve vitamin verme

Layzy9

Aktif Üye
Yuvalık yok, son yavrudan da ayırdım zaten. Diğer söylediklerini düzenli uygularım. Teşekkürler

Layzy9

Aktif Üye
Peki bu kursağındaki şişlik ile ilgili bir bilgin var mı? Resmen şişliğin içi sıvıyla dolu, sanki kursağı suyla doluymuş gibi ve baktığımda o kısım o kadar ince ki, hafif dokunsam delinecek gibi.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Peki bu kursağındaki şişlik ile ilgili bir bilgin var mı? Resmen şişliğin içi sıvıyla dolu, sanki kursağı suyla doluymuş gibi ve baktığımda o kısım o kadar ince ki, hafif dokunsam delinecek gibi.
Kuşun genel görüntüsünü ve dışkısını atar mısın

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
sıvı değilde hava ile dolu olabilir mi?

Layzy9

Aktif Üye
Olabilir emin değilim o kadar

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kuşunuzun gursak mantarı olma ihtimali var, kuşta kusma hareketleri var mı? kusuyor mu? güncel dışkı resmi görebilir miyiz?

Layzy9

Aktif Üye
Kusma yok ama kursağı top gibi şiş, dışkı fotoğrafı şimdi atamıyorum erkek ile aynı kafeste olduğu için hangisinin dişiye ait olduğunu bilmiyorum herhangi bir sıkıntı görünmüyor,

Layzy9

Aktif Üye
İlaca bakındım ama bulamadım, internette var ama fiyatı biraz fazla. Önerebileceğiniz başka bir ilaç var mı?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Flagy şurup alıp sabah akşam 1 damla ağzına damlatın 5 gün

Layzy9

Aktif Üye
Yardımlarınız için teşekkür ederim

Layzy9

Aktif Üye
@Tuğrul Bey Söylediğinizi yaptım ama kuşun durumunda herhangi bir değişiklik olmadı. Hatta kontrol ettiğimde kursağında baloncuk olduğunu görüyorum su mu yoksa hava mı bilmiyorum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sivazlayip hava varsa havayı çıkarın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa ne tedavi uygulandı? Durum nedir video görebilir miyim

Layzy9

Aktif Üye
Şuan evde değilim, videoyu daha sonra yüklerim. Altı gün boyunca flagyl şurup damlattım sabah akşam birer damla.
@Tuğrul Bey Tamamdır, deneyeceğim, umarım çıkar hava