• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Muhabbet Kuşunda Alt Gaga Altında Yara Oluşması

ahmetekrem

Yeni Üye
Hayırlı Günler,
Dişi muhabbet kuşumun çene altında ( Alt gaganın altında boyun üstünde ) kan farkettim. Önceden severken alime gagasının altında sert kurumuş tırtıklı yerler gelirdi ama kuş ta sıkıntı gözlemlemezdim şimdi de hareketli hastalık yok. ff439018-8f08-423b-a762-df1893ca8cf3.jpg

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir dayak yeme olabilir mi? Kanama olursa batikonla pansuman yapın geçmiş olsun

ahmetekrem

Yeni Üye
Mesajınızı aynı gün okudum takip ettim kuşu dayak yeme gibi bir durum yok. Eşiyle birlikte kaşınma ve çok tüy dökme var siyah siyah küçük dökülmeler görüyorum. Dişi ve erkekte az yem yeme ve dişi kuşta zayıflama var. Sıcaklardan kaynaklı az yem yeme olabilir mi? Dişi de yarı ishal de var. Dişi kuşta mantar olma olasılığı var mı? Mantar bu çeşit bir yara oluşturabilir mi? Yara kabuk bağlamıyor gibi duruyor.

Şunu da sormak isterim. Erkek kuşta kursak mantarı hastalığı geçmişi var. eylül 2021 den ocak ayına kadar sürdü. Bazı ilaçlar kullandım. Hormonal bozukluklar olduğunu düşünüyorum. Mavi gaga Kahverengiye çalıyor artıp azalmalar var. Hareketli ve kabarma yok. Dışkıda bir sorunda gözlemlemedim. İlaç kullanmak gerekli mi tedavisi var mı?

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mesajınızı aynı gün okudum takip ettim kuşu dayak yeme gibi bir durum yok. Eşiyle birlikte kaşınma ve çok tüy dökme var siyah siyah küçük dökülmeler görüyorum. Dişi ve erkekte az yem yeme ve dişi kuşta zayıflama var. Sıcaklardan kaynaklı az yem yeme olabilir mi? Dişi de yarı ishal de var. Dişi kuşta mantar olma olasılığı var mı? Mantar bu çeşit bir yara oluşturabilir mi? Yara kabuk bağlamıyor gibi duruyor.

Şunu da sormak isterim. Erkek kuşta kursak mantarı hastalığı geçmişi var. eylül 2021 den ocak ayına kadar sürdü. Bazı ilaçlar kullandım. Hormonal bozukluklar olduğunu düşünüyorum. Mavi gaga Kahverengiye çalıyor artıp azalmalar var. Hareketli ve kabarma yok. Dışkıda bir sorunda gözlemlemedim. İlaç kullanmak gerekli mi tedavisi var mı?
Merhaba bu kadar şeyi bu fotodan anlayabilmemiz imkansız kısa bir video ekleyin kuşların yüzünü ve ortamı görelim birde fazla ilaç kalıcı hasarlar bırakabilir ilaçlari bilmemiz gerekir 👍

ahmetekrem

Yeni Üye
Gösterdik. Et beni dediler. Gagasına bağlı deri de değil. Kaşıdıkça kanatıyor.

Mert.

Eski Forumcu
Pansuman yaptinizmi

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba bu kadar şeyi bu fotodan anlayabilmemiz imkansız kısa bir video ekleyin kuşların yüzünü ve ortamı görelim birde fazla ilaç kalıcı hasarlar bırakabilir ilaçlari bilmemiz gerekir 👍
Tahmin edebilmemiz için değerli hocamızın dediği gibi bir kısa video rica ediyoruz... Ve bekliyoruz... (y)

Üst Alt