• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Dişi Muhabbet Kuşum Fazla Kilo ve Popo Şişliği Sorunu

leoisg0d

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
popo şişmesi ve fazla kilo
Merhaba arkadaşlar,

Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 69 gram, yani normal ağırlığının neredeyse iki katı. Kuşun popo kısmı uzun süredir biraz şiş ve uçamıyor. Hâlâ yemek yiyor, konuşuyor ve kaka yapabiliyor.

Şu anda Versele Laga yem kullanıyorum ve ara sıra sebze takviyesi veriyorum, ancak kilo fazlalığı devam ediyor. Nasıl bir diyet yaptırmalıyım ne yapmalıyım bilmiyorum

Daha önce yumurtladı, poposu uzun bir süredir şiş ilk başlarda yumurtlayacaktır diye düsünüyordum ama sanırsam artık kilosundan dolayı

Sorularım:

1. Kuşun kilosunu güvenli bir şekilde azaltmak için önerdiğiniz günlük yem miktarı ne olmalı?
  2. Diyet için bir fikriniz var mı?
  3. Popo şişliğini ve aşırı yağı destekleyecek ek vitamin veya takviye öneriniz var mı?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, teşekkürler!

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Uçamıyorsa yürütün bol egzersiz yaptırın. Aspur , dal darı vermeyin. Mamaist.com dan diyet yem alabilirsiniz. Sebze ağırlıklı besleyin. Eğer çok yiyorsa yemini günlük doldurun yemesini engelleyin. Günde bir yemek kaşığı yem yeterli. Her gün bir yemek kaşığı koyup fazla yemesinin önüne geçebilirsiniz.

Kullandığınız takviyeler var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Semiha hocama ek olarak mutlaka röntgen çektirin, karaciğerine bakılsın çünkü eğer büyüme varsa ilaç kullanmalı, yağ yakıcı özellikle ☺

leoisg0d

Yeni Üye
Uçamıyorsa yürütün bol egzersiz yaptırın. Aspur , dal darı vermeyin. Mamaist.com dan diyet yem alabilirsiniz. Sebze ağırlıklı besleyin. Eğer çok yiyorsa yemini günlük doldurun yemesini engelleyin. Günde bir yemek kaşığı yem yeterli. Her gün bir yemek kaşığı koyup fazla yemesinin önüne geçebilirsiniz.

Kullandığınız takviyeler var mı?
kullandıgım bir takviye yok yemini kendim ayarlıyorum artık cok yem vermiyorum yeşillik veriyorum biraz. Önerebileceğiniz bir takviye var mı kilo vermesinde yardımcı olacak

Üst Alt