Merhaba. Konunun üzerinden epey vakit geçmiş ama okuyana faydası olur diye bir şey eklemek istiyorum. Çünkü hiç değinilmemiş bu konuya. Üye arkadaş da hiç bahsetmemiş.
Muhabbet kuşları anlaşsalarda ve hatta çiftleşseler bile yuvalığı beğenmeyebiliyor, kafesin odadaki konumunu beğenmeyebiliyor, odanın kendisini beğenmeyebiliyor. Nadir de olsa böyle şeyler olabiliyor. Hatta diyelim kuşunuzu çok seviyorsunuz, yatağınızın yanına ya da karşınızdaki masaya koydunuz kafesi. Sizi tehdit olarak görüp yumurta yapmayabiliyor. Her kuşta böyle olur demiyorum ama dikkate almakta fayda var.
Benim başıma gelmişti böyle bir şey. Normalde kuşlarımı saloma koyarım ama havalar soğudu diye kendi küçük odama almıştım. Yaptığım bakım aynı, kafes aynı, her şey aynı olmasına rağmen dişiye bir durgunluk gelmişti. Açıkçası çok da üzerinde durmadım yumurtlamış yumurtlamamış çok önemli değildi. Yerini yadırgadı herhalde dedim geçtim. 1 hafta sonra odamı toparlarken kafesi salona koyduğum gibi kuşun neşesi geri geldi resmen. Ben de orada bıraktım artık.
Hatta şöyle bir şey bile duymuştum. Kalabalık yerden gelen kuşlar ortamı yadırgayabiliyor. Daha önce yuvalık hep sağdaysa siz sola koyunca bile yumurtlamayı bırakabiliyor. Kimi bol gürültü istiyor kimi sessiz sakin ortam istiyor.
Umarım faydası olur birilerine çünkü üye arkadaşımızın kullanmadığı takviye kalmamış.