• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşu sahiplendirme

EmirB

Yeni Üye
yazdığım ürünlerin hepsi sürekli olarak kullandıklarım değil. düzenli olarak kullandıklarım avidress plus, gerwit, entrobac, bt amin forte. di
Evet bukadar fazlasıda zarar verebilir🙁
yazdığım ürünlerin hepsi sürekli olarak kullandıklarım değil. düzenli olarak kullandıklarım avidress plus, gerwit, entrobac, bt amin forte. diğerleri arada bir olarak kullanıyorum. her hafta veya 2 haftada her ürünü vermiyorum. avuç kadar can kaldıramazlar zaten.

EmirB

Yeni Üye
Kombi mix neden kullandınız?
kombi mixi kür amaçlı 50 günde bir olarak kullanıyorum. geçen yıl papağanım çok ağır hastalık geçirdi kurumaya girdi uzun araştırmalar sonucu bu ürünü buldum ve artık eksik etmiyorum ne olur ne olmaz düşüncesi ile.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
kombi mixi kür amaçlı 50 günde bir olarak kullanıyorum. geçen yıl papağanım çok ağır hastalık geçirdi kurumaya girdi uzun araştırmalar sonucu bu ürünü buldum ve artık eksik etmiyorum ne olur ne olmaz düşüncesi ile.
Vermeyin neden derseniz, içinde antibiyotik var vücuda bir kere girince bağışıklık kazanır sürekli ilacı da vücuda hatırlatmaya gerek yok onun yerine bağışıklığı güçlü tutun takviyelerle 🙏🌸☺

Akıncı

Yeni Üye
Merhabalar, hayırlı ramazanlar dilerim. Erkek muhabbet kuşuma 1.5 yıl önce almış olduğum dişi kuş bir türlü yumurta yapmadı. Ayırma yöntemi, çeşitli kızıştırıcı yemler, mamalar, e50, calcilux takviyesi vs pek çok yöntem denedim fakat bir türlü olmadı. Sürekli gözlemliyorum erkek ağızdan yem ile besliyor dişiyi gagasıyla kaşıyor bunlarda sorun yok üstüne çıkıp çiftleşmeye çalışıyor ama yok dişi bir türlü çiftleşmeye müsade etmiyor yuvaya bile girmiyor bu sebepten ötürü Dişiyi sahiplendirmeyi düşünüyorum sizlerden de bi fikir almak istedim ne yapmalıyım sizce?
Merhaba kuşu sahiplendiydiniz mi duruyor mu nerede acaba

mehir223

Yeni Üye
Merhabalar, hayırlı ramazanlar dilerim. Erkek muhabbet kuşuma 1.5 yıl önce almış olduğum dişi kuş bir türlü yumurta yapmadı. Ayırma yöntemi, çeşitli kızıştırıcı yemler, mamalar, e50, calcilux takviyesi vs pek çok yöntem denedim fakat bir türlü olmadı. Sürekli gözlemliyorum erkek ağızdan yem ile besliyor dişiyi gagasıyla kaşıyor bunlarda sorun yok üstüne çıkıp çiftleşmeye çalışıyor ama yok dişi bir türlü çiftleşmeye müsade etmiyor yuvaya bile girmiyor bu sebepten ötürü Dişiyi sahiplendirmeyi düşünüyorum sizlerden de bi fikir almak istedim ne yapmalıyım sizce?
Ankaradaysaniz sahiplenmek isterim

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba. Konunun üzerinden epey vakit geçmiş ama okuyana faydası olur diye bir şey eklemek istiyorum. Çünkü hiç değinilmemiş bu konuya. Üye arkadaş da hiç bahsetmemiş.

Muhabbet kuşları anlaşsalarda ve hatta çiftleşseler bile yuvalığı beğenmeyebiliyor, kafesin odadaki konumunu beğenmeyebiliyor, odanın kendisini beğenmeyebiliyor. Nadir de olsa böyle şeyler olabiliyor. Hatta diyelim kuşunuzu çok seviyorsunuz, yatağınızın yanına ya da karşınızdaki masaya koydunuz kafesi. Sizi tehdit olarak görüp yumurta yapmayabiliyor. Her kuşta böyle olur demiyorum ama dikkate almakta fayda var.

Benim başıma gelmişti böyle bir şey. Normalde kuşlarımı saloma koyarım ama havalar soğudu diye kendi küçük odama almıştım. Yaptığım bakım aynı, kafes aynı, her şey aynı olmasına rağmen dişiye bir durgunluk gelmişti. Açıkçası çok da üzerinde durmadım yumurtlamış yumurtlamamış çok önemli değildi. Yerini yadırgadı herhalde dedim geçtim. 1 hafta sonra odamı toparlarken kafesi salona koyduğum gibi kuşun neşesi geri geldi resmen. Ben de orada bıraktım artık.

Hatta şöyle bir şey bile duymuştum. Kalabalık yerden gelen kuşlar ortamı yadırgayabiliyor. Daha önce yuvalık hep sağdaysa siz sola koyunca bile yumurtlamayı bırakabiliyor. Kimi bol gürültü istiyor kimi sessiz sakin ortam istiyor.

Umarım faydası olur birilerine çünkü üye arkadaşımızın kullanmadığı takviye kalmamış.

Üst Alt