• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi muhabbet kuşu poposuna dışkı yapışması

msmtcnkr

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal veya kabız
Hastalık Belirti Tarihi
15 Kas 2024
Aynı kafeste 5 muhabbet kuşum var fakat bir dişi hasta sadece , ishal galiba neden olduğunu anlayamadım. İl dışındaydım geldiğimde poposuna dışkı yapışmıştı baya bi , yağ sürdüm şuan o kadar fazla yapışmıyor. Bulunduğum bölgede veteriner yok.
İlaç temin etmem gerekirse gelme süresi minimum 2 gün. Dışkı fotoğrafını ve kuşun halini koyuyorum yardımcı olabilir misiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Dışkıda enfeksiyon var. Bu çocuk ne yer ne içer. Beslenme düzeni nasıl. Son zamanlarda yem haricî farklı bir şey yedi mi. Yada hava akımına maruz kaldı mı. Kusma öğürme gibi belirtiler var mı yoksa sadece halsizlik mi. Elinizde takviye var mı probiyotik varsa suluğuna koyun. Ve son güncel durumu nasıl. Videosunu ekler misiniz.

msmtcnkr

Yeni Üye
Dışkıda enfeksiyon var. Bu çocuk ne yer ne içer. Beslenme düzeni nasıl. Son zamanlarda yem haricî farklı bir şey yedi mi. Yada hava akımına maruz kaldı mı. Kusma öğürme gibi belirtiler var mı yoksa sadece halsizlik mi. Elinizde takviye var mı probiyotik varsa suluğuna koyun. Ve son güncel durumu nasıl. Videosunu ekler misiniz.
Açık yem veriyordum beşine birden(10 aydan beri açık yem kullanıyorum) , açık yemi en son koyduğumda çok az yemişlerdi ve hastaydı bahsettiğim dişi bende açik yemi ful döküp gardenmix platin vermeye başladım ve gervit w vitamin takviyesi yaptım sularına 3 gün önce. Güncel durum olarak yem yiyor az az 1-2 saatte bir. Suyunuda içiyor. Halsizlik ve uyuklama var. Kusma ve öğürme belirtisi yok şuan ve hava akımınada maruz kalmadı.tamamiyle hareketsiz değil ama uyuklama var sürekli . Elimde probiyotik yok hava almış galiba bozuktu atmak zorunda kaldım kullanmıyordum baya bir süredir ama aldım gelicek. Video atamıyorum sıkıntı çıkıyor.

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Açık yem veriyordum beşine birden(10 aydan beri açık yem kullanıyorum) , açık yemi en son koyduğumda çok az yemişlerdi ve hastaydı bahsettiğim dişi bende açik yemi ful döküp gardenmix platin vermeye başladım ve gervit w vitamin takviyesi yaptım sularına 3 gün önce. Güncel durum olarak yem yiyor az az 1-2 saatte bir. Suyunuda içiyor. Halsizlik ve uyuklama var. Kusma ve öğürme belirtisi yok şuan ve hava akımınada maruz kalmadı.tamamiyle hareketsiz değil ama uyuklama var sürekli . Elimde probiyotik yok hava almış galiba bozuktu atmak zorunda kaldım kullanmıyordum baya bir süredir ama aldım gelicek. Video atamıyorum sıkıntı çıkıyor.
Videoyu streamble.com üzerinden atabilirsiniz. Muhtemelen yemlerden dolayı enfeksiyon olmuş. Kanatlı uzmanına götürüp ilaç kullanmanız ve probiyotik temin etmeniz lazım 🙏 Probiyotik olarak entrobac öneririm, mamaist.comdan alabilirsiniz 🙏