• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşu kur yapar mı

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi muhabbet kuşu kur yapar mı

dk1.jpg

Muhabbet kuşları ötümü taklit yeteneği olan kuşlardır. Özellikle erkek kuşlar kur yapması ötümü daha fazla bilinir. Dişi muhabbet kuşları erkek muhabbet kuşlarına göre daha sakin ve sessizdir. Erkekler gibi sürekli kur yapmayabilirler ama eşleşme isteği artığı görüldüğünde erkekler gibi ötümler ve kafa sallamalar görülebilir. Bu durumda dişi kızışmıştır ve çiftleşme isteği artmıştır. Bu gibi durumda dişi kuşunuza bir eş alma zamanı gelmiştir. Ancak dişi kuşunuza çiftleşmeye uygun yaşta bir eş almanız gerekiyor. Yavru bir erkek değil. Çiftleşmeye erimiş bir erkek muhabbet kuşu almanız gerekiyor. Yeni aldığınız erişkin erkek muhabbet kuşunu kızışmış dişi muhabbet kuşunun yanına koyduğunuzda çekingen olabilir. Kafesin egemenliğine sahip olan dişi muhabbet kuşuna çekingen davranabilir. Erkek muhabbet kuşu eğer yeteri kadar kızışmış olmadığında dişi muhabbet kuşu erkeğe çiftleşme isteğini ayak atarak gösterebilir. Kafese egemenliğini kuramayan erkek muhabbet kuşu bu baskıdan dolayı ürkek davranabilir. Bu durumda dişi kuşa vurarak ya da kaçarak karşılık verir. Bu durumda kafese yeni gelen dişiye göre uygun yaştaki erkek muhabbet kuşun çiftleşmeye karşılık vermesi için kızıştırmamız lazım. Görüldüğü gibi bazen dişi muhabbet kuşu kur yapar.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizim ponçik hanım daha 5 aylık bebeyken hem dişilere hem erkeklere kur yapıyordu gidip öpüyordu 🤣🤣🤣

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Genelde kur yapmaz biliniyor önceleri bende dahildim bu duruma 🙂 eline sağlık Levent hocam 🙏🏻

Mert.

Eski Forumcu
Ben kur yaptığı.biliyordum ama bu makale desteklemiş çok güzel olmuş eline sağlık levent abi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ellerine sağlık abi 🙏

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Emeğine sağlık abi. Benim sahiplendirdiğim dişi kuşlardan biri de kendisi 5 aylıkken 1 aylık erkek yavrunun üzerine çıkmaya çalışıyordu. Aynı şekilde Tarçında yavru bir dişi kuşun üzerine çıkmaya çalışıyordu. Daha önce bu durumu duymuştum ama bizzat şahit olmamıştım. Görünce insan bir şok oluyor önce sonra komik geliyor. 🤣

Üst Alt