• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşu cere rengi nasıl olur?

Kubos2247

Paylaşımcı
Merhaba arkadaşlar benim dişi kuşum var 5 aylık cere rengi açık kahverengi bazen de krem oluyor günlük değişiyor yanında da erkek muhabbet kuşum var oda iki aylık kızgınlıga mı giriyor dişi kuş anlamadım daha önce hiç yumurta yapmadı. Çiftleşme yaşı kaç kuşlarda 😇

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba bildigim kadarıyla 8 aylık olmaları ama ben olsam 1 yaşını beklerdim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Birde 1 dişi 1 erkek kafeste olunca yumurta yapacaklar diye bir kesinlik yok iyi anlaşırlar ancak çiftleşmezler eş tutmuş olmaları gerek

Kubos2247

Paylaşımcı
Birde 1 dişi 1 erkek kafeste olunca yumurta yapacaklar diye bir kesinlik yok iyi anlaşırlar ancak çiftleşmezler eş tutmuş olmaları gerek
Ben çiftleştirmek istemiyorum zaten anlasıyorlar ama erkek kucuk olunca cok yaramaz. Sadece dişi kuşum ceresi beyaz olmadı hiç benim nedeni ne onu merak ediyorum 😇

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ben çiftleştirmek istemiyorum zaten anlasıyorlar ama erkek kucuk olunca cok yaramaz. Sadece dişi kuşum ceresi beyaz olmadı hiç benim nedeni ne onu merak ediyorum 😇
şöyle izah edeyim, bu kuşlar doğalarında ilk tüyü atlattıktan sonra (3-4 ay) ergenliğe ulaşıp eşleşebiliyorlar.
ancak kafeste beslenen kuşlarda kas ve kemik gelişimi tamamlanması için biz üreticiler 2.tüyünü (8-9 ay) geçirmesini bekleriz.
toparlayacak olursak muhabbet kuşlarında ikinci tüyünü geçirmiş kuş eşe atılabilir. ancak ben yaşını doldurmayan kuşu eşe atmıyorum.

Kubos2247

Paylaşımcı
şöyle izah edeyim, bu kuşlar doğalarında ilk tüyü atlattıktan sonra (3-4 ay) ergenliğe ulaşıp eşleşebiliyorlar.
ancak kafeste beslenen kuşlarda kas ve kemik gelişimi tamamlanması için biz üreticiler 2.tüyünü (8-9 ay) geçirmesini bekleriz.
toparlayacak olursak muhabbet kuşlarında ikinci tüyünü geçirmiş kuş eşe atılabilir. ancak ben yaşını doldurmayan kuşu eşe atmıyorum.
Anladım teşekkürler.

Üst Alt