• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşu ağzında yara var?.

lyldgn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüyleri kabartma ve silkelenme
Gaga kenarında yara
Hızlı nefes alıp verme
Karın bölgesinde şişlik fakat yumuşak
Kuyruk kısmındaki tüyleri yerinden çıkacakmış gibi
Hareketlerinde bir sorun yok
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ocak 2024
Öncelikle merhabalar dişi muhabbet kuşumun gagasında yara gibi bişey var normalde de hızlı nefes alıp veriyordu bu aralar biraz daha arttı gibi sıcaklık ile alakalı bir sıkıntımız yok. Okaliptüs yağını da kaynar suyun içine damlatıp buharını da solumasını sağladım. Yine de bir kaç resim ve video atmak istiyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim sorunun ne olduğu ile ilgili. Veterinere de götürdüm sadece kalsiyum eksikliği olduğunu söyledi.

Ekli dosyalar

lyldgn

Yeni Üye
Birkaç resim daha ekliyorum

Ekli dosyalar

rilish26

Müdavim
Ustalar daha iyi cevaplayacaktır ama kalsiyum verilmelik bir sorun gibi gelmedi bana dışkı sorunlu ve anüs pankreas bölgesi çok şiş gibi geldi yumurta falan yok değil mi kontrol ettiniz mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba benim gördüğüm popodaki şişlik ve ayaklarda hafif çaprazlık birde sırt kısmındaki çıkıntı genetik bozukluk bu doğuştan olur. Arkadaşımın da belirttiği gibi popoyu kontrol edin yumurta varsa hissedersiniz. Yakınlarda uzman biri varsa muayene ettırırseniz yada bir röntgen çekilirse daha iyi anlaşılır çünkü biz resim veya videodan onu anlamamız mümkün değil

lyldgn

Yeni Üye
Kanatlı uzmanı bulunduğum bölgede yok açıkcası veterinere götürdüm röntgen çekmedi onun için götürmüştüm açıkcası. Genetik bozukluk var ilk aldığımda da öyleydi karın kısmında şişlik daha öncede olmuştu yumurtlamıştı yumuşak olmasına rağmen yumurtası çok yumuşak çıkmıştı. Görünen büyük bir sorun yok diyebilir miyiz o zaman?

Üst Alt