• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşumun yavrularının başını yolması

Bahar Y.

Müdavim
Hayır normal değil, ayırın anne kuştan, bununla kalmayacaktır

erenunl

Müdavim
Neler yapabilirim yem kurmalarını öğretmek için yuvadan dahi atlamadılar

erenunl

Müdavim
Tam hatırlayamadım ama sanırım bu davranış vitamin mineral eksikliğinden kaynaklı bir durumdu. @Ronay Ayk. Hocamın yanlış hatırlamıyorsam bununla ilgili bir çalışması vardı diye hatırlıyorum
Hafta da 2 gün gerwit w veriyorum ama yeterli gelmiyor mu acaba anlamadım ki

erenunl

Müdavim
Gerwit değilde mineral katkıları oluyor. Kaliteli markalarında var ama şuan aklıma gelmedi avimineral örnek vereyim. Yinede harcama yapmadan önce üstatlarda bir baksın boşuna masraf yaptırmayayım sana
Yavruların son halini atayım ayırsam mı sizce

erenunl

Müdavim
Geç bile kalınmış fark ettiğin an ayırsaydın keşke yazık canları acıyordur
Dediğim gibi yem kırmayı bilmiyorlar ve birden ayırırsam dişi kuşun strese girebileceğini düşündüm şuan takıp ediyorum ve yolma eylemi göster miyor

cwmelkor

Aktif Üye
Dediğim gibi yem kırmayı bilmiyorlar ve birden ayırırsam dişi kuşun strese girebileceğini düşündüm şuan takıp ediyorum ve yolma eylemi göster miyor
Bir gece ansızın zarar verir yavruları ayırıp kırabilcekleri yemler ve mama verebilirsiniz ama yavruları tehlikeye atmaya gerek yok

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yuvadan atliyani ayırın yeni bir yumurtlama dönemine girme ihtimalleri var anne kuşun durum ciddiye elle beslemeye büyütün yavrulari

erenunl

Müdavim
Yuvadan atliyani ayırın yeni bir yumurtlama dönemine girme ihtimalleri var anne kuşun durum ciddiye elle beslemeye büyütün yavrulari
Ve şuan takıp ediyorum devamlı yanlarindayim diğer yavrulara ve bu yavruya yolma eylemi falan göstermedi biraz sağlık tohumu ve vitamin takviyesi verdim dişi kuşuma hatta gaga gıcırdatıp yavrularını falan besledi

Üst Alt