• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuşumun popo kısmında şişlik (10 yumurtadan sonra )

milletvekili

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kloak/popo kısmında şişlik
Hastalık Belirti Tarihi
25 Nis 2026
Kullanılan İlaç
düzenli kalsiyiyum d2 alıyordu
Merhaba konu başlığında da bahsettiğim gibi dişi kuşumun kloak bölgesinde bir şişlik kaldı çok büyük ya da sert değil fakat elle hissedilen bir şişlik . Enerjisinde bir düşme yok dışkısında kana rastlamadım ekte şişliğin fotoğrafını bırakıyorum

Ekli dosyalar

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
İlk olarak kuşunuzu ikinci fotoğraftaki gibi tutmayın , psikolojisi ve öz güveni zadelenir. Büyük ihtimalle yumurta olabilir . İstanbul'da birçok kanatlı uzmanı mevcut kuşunuzu götürün , 10 yumurtadan söz ediyorsunuz hormon kaynaklı bir durum olabilir. @Demet bükay @Aslı Ö.

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba konu başlığında da bahsettiğim gibi dişi kuşumun kloak bölgesinde bir şişlik kaldı çok büyük ya da sert değil fakat elle hissedilen bir şişlik . Enerjisinde bir düşme yok dışkısında kana rastlamadım ekte şişliğin fotoğrafını bırakıyorum
Yumurta sıkışması olabilir mi eşi varmı ?

milletvekili

Yeni Üye
İlk olarak kuşunuzu ikinci fotoğraftaki gibi tutmayın , psikolojisi ve öz güveni zadelenir. Büyük ihtimalle yumurta olabilir . İstanbul'da birçok kanatlı uzmanı mevcut kuşunuzu götürün , 10 yumurtadan söz ediyorsunuz hormon kaynaklı bir durum olabilir. @Demet bükay @Aslı Ö.
merhaba yumurta olduğun zannetmiyorum bir sertlik yok o bölgede kuluçka davranışı da göstermiyor şu an

milletvekili

Yeni Üye
Yumurta sıkışması olabilir mi eşi varmı ?
yumurta sıkışması olduğunu zannetmiyorum ilk yumurtasında bir kanatlı uzamına götürdüm onun da yardımıyla çıkarıldı şu an o tip bir sertlik bulunmuyor o bölgede . Bir enerji düşüşü de söz konusu değil

milletvekili

Yeni Üye
biraz daha bekliyorum kanatlı uzmanı için istanbul üniversitesine götürüyorum normalde . Belki bir nebeze kilo kazanır ve ödem vari bir oluşum varsa geçer diye kuşun enerjisinde ve iştahında bir düşme yok çünkü . biraz kuyruk sallama var o şişliğin bir nebze baskı yapmasından kaynaklı olabilir . Dışkısıyla alakalı bir yorumunuz var mıdır acaba

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşunuzu tartıyor musunuz? Dışkı hakkında varsayım yapamam ziraa birden fazla etken var en önemlisi de şişliği var kuşunuzun, bu şişlik neden bunu öğrenmek gerek . Dışkı normal değil bu kesin . Ve en önemli husus şu; kuşlar yaradılış gereği hastalıkları ciddi bir hâl alıncaya dek gizlerler . Savunma mekanizması gibi düşünün. Bekletmeyin bir kanatlı uzmanına gidin dışkı analizi ve röntgen isteyin , daha sonra gerekli önlem tedavi yaparsınız veteriner yönlendirmesiyle.

milletvekili

Yeni Üye
Kuşunuzu tartıyor musunuz? Dışkı hakkında varsayım yapamam ziraa birden fazla etken var en önemlisi de şişliği var kuşunuzun, bu şişlik neden bunu öğrenmek gerek . Dışkı normal değil bu kesin . Ve en önemli husus şu; kuşlar yaradılış gereği hastalıkları ciddi bir hâl alıncaya dek gizlerler . Savunma mekanizması gibi düşünün. Bekletmeyin bir kanatlı uzmanına gidin dışkı analizi ve röntgen isteyin , daha sonra gerekli önlem tedavi yaparsınız veteriner yönlendirmesiyle.
sağolun öyle yapacağım . Bir veteriner yumurtlamayı yeni bıraktığından dolayı dışkının yavaşça küçülmeye başladığını o yüzden böyle olduğunu söylemişti bana . Kuşumu tartmıyorum fakat göğsünde bulunan kemiğin belirginliğini elimle inceleyerek anlıyorum yumurtladığı dönemde çok belirgindi şu an yavaştan o belirginlik azalmaya başladı

Üst Alt