• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Dişi Kuşumun Garip Krizi

toprakkk622

Aktif Üye
Belki çok ciddi birsey değildir ama yinede anlatmak istedim.

Kuşlarıma daldarı almak üzere mamaistten daldarı siparis ederken kartımı almak üzere odama giderken kus odamdan disi kusumun bağrışını duydum (aksam oldugundan ısıklar kapalıydı uyku modundalardı ve 5 yavrusu var en büyüğü 20 en kücüğü 12 günlük) bunu duyar duymaz iceri girip ısıgı actım kusum kafeste cırpındı etrafa vurdu en sonunda kafes tabanına bırsktı kendini nefes nefese kalmıstı sonra normalde yavrusu var diye cıksrmıyordum zaten sinirli bir kus bu aralarda dahada sinirli yinede parmagımı uzattım dısarı cıkardım hic sinirli değildi uysal davrandı dıskısı cıvık değildi sulu dışkıydı normalde 1-2 gün önce dıskısı öyle değildi ama o an sulu dışkı yaptı sonra 2-3 uçup kendine geldi geri kafesine koydum.

Sonradan kendine gelip eskisi gibi girip yavrularını besledi

Bu durum nedir bt amin forte gervit w entrobac kullanıyorum salatasını kalamar kemiğini yemini daldarısını yulafını eksik etmiyorum ciddi birsey varmıdır takviyeleri arttırmam gerekirmi ilk kez yavrusu oldugu icin endiseliydim zaten ondan ekstra endiselendim tesekkurler

toprakkk622

Aktif Üye
Görünüsü her zamanki gibiydi kuşun tek nefes nefese kaldığı için kanatlarını kaldırmıs zayıf duruyodu sonra eski haline döndü.

üzerinden saatler gectiginden dıskı resmi atamıyorum ama bildigimiz sulu dışkıydı

İlk kez yasadıgımdan ve acaba yavrularından yoruluyormudur diye hep düsündüğümden kafama takıldı.

toprakkk622

Aktif Üye
İzmirde yasıyorum son günlerde bir cok artcı deprem olduğundan onunda tramva bırakıp etki etmis olma ihtimali varmıdır acaba diye dusunuyorum aksam deprem olmamıstı ama.

Hilye Bulut

Tutkulu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Artçılardan olabilir,strese girmiş olabilir.Epeydir kafesteyse ve çıkmak istediyse de olabilir ama karanlıkta çıkmak ister mi emin olamadım.Kendi kuşlarımı düşününce dışarı çıkmak için bağırırlar veya deprem olacaksa çok çırpınırlar.Şu an nasıl dışkılarını ve kendisini ekleyebilir misiniz?

toprakkk622

Aktif Üye
Anne kus cıkmak istemiyordu gözlemlerime göre yavrularından en büyüğü 2 haftalık olduğundan itibaren kapıyı acıyordum cıkmıyordu gece sanki onu kesmeye gelmislerde ondan korkmus gibi görünüyordu yuvalıktan cıkıp kendisini ve dıskısını uygun bi zamanda görebilirsem fotoğraf paylasacağım tesekkurler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anne kus cıkmak istemiyordu gözlemlerime göre yavrularından en büyüğü 2 haftalık olduğundan itibaren kapıyı acıyordum cıkmıyordu gece sanki onu kesmeye gelmislerde ondan korkmus gibi görünüyordu yuvalıktan cıkıp kendisini ve dıskısını uygun bi zamanda görebilirsem fotoğraf paylasacağım tesekkurler
Merhaba, stres yapmış kuşunuz travma olabilir, gözlerini kontrol ettiniz mi herhangi bir sıkıntı olabilir Allah korusun

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Papatya çayı demleyip verebilirsiniz ☺🌸

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
ilk kez duyuyorum zararlı değilmi nasıl vericem
Eğer kurutulmuş papatya varsa yarım çay kaşığı sıcak suya atın, 20 dakika demlensin. Suluğun yarısına çaydan yarısına da içme suyu katın verin ☺ Zararı yoktur, hem sakinleştirici hem antibakteriyel özelliği vardır 🌸

toprakkk622

Aktif Üye
Eğer kurutulmuş papatya varsa yarım çay kaşığı sıcak suya atın, 20 dakika demlensin. Suluğun yarısına çaydan yarısına da içme suyu katın verin ☺ Zararı yoktur, hem sakinleştirici hem antibakteriyel özelliği vardır 🌸
anladım ama poşet papatya cayı var yalnızca evde onlar olmaz değilmi 🥹

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
anladım ama poşet papatya cayı var yalnızca evde onlar olmaz değilmi 🥹
Onun dozu biraz fazla ama onu da suluğun çeyreği kadar koyun, geri kalanına içme suyu koyun seyreltmiş olursunuz ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Birde yeni konu açıp kalabalık yapmamak icin burdan yazıyorum birsey daha sorucam Virkon S şartmı nasıl kullanılıyor kaç gramı ne kadar gidiyor ☺
Virkon s evimde var 2 defa kullandım sonuçta kimyasal artık kullanmıyorum
Sirkeli su bana daha doğal geliyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Abla bende hep sirkeyle tazikli suyla birde bulasık yıkama telleri var onlarla yıkıyordum ama cok duydum virkon s’” lazımmı diye dusunmustumde
Ablacığım tele gerek yok kafesin soyulur bez ile silebilirsin 😊
Bence virkon s çok gerekli değil

Üst Alt