• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuşumda parazit mi var ?

darwinsizgumball

Aktif Üye
Kekik otunu da sizden duyuyorum normalde biz ya talaş yada mısır granülü kullanılmasını tercih ederiz. Aramızda kekik otunu koyan varmı bilmiyorum tabiki ben kullanmıyorum kekik otu vs. İlk kuluçkada zaten talaş koymanız yeterli belki de yuvaliga girmesine engel kekik otu da olabilir emin olamadım. Oda kokusundan dolayı
Haklisiniz kokusu agir gelmis olabilir. Suan bosaltip tamamen talas mı yapayım oeta boy yuvalik icin bir avuc dolusu yeterli midir ?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Evet yeterli fazla koymayın zaten onlar kendileri ayarlayacaklardir. Fazlalıkları kafese atarlar.

darwinsizgumball

Aktif Üye
Kafesin bulunduğu yer de önemli yüksek bir yere koyduysaniz kafesi problem yok. Bu arada kafes temizliğini 2gunde bir yapmanızı öneririm ama yuvaliga dokunmayın ve etraflarında fazla durmayın ki stres yaşamasinlar.
Yani cok yuksek degil normal bir calisma masasi ama oda elbise almak disin da kullanmadigimiz bir oda fotograf da atayim daha iyi gorun. Bu arada masa lambasi mi normal oda lambasi mi yakayim o konu da kararsiz kaliyorum

Ekli dosyalar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Hiçbirini yakmanıza gerek yok, kuşlara ışık yakmaniz uyumalarina birnevi engel olur ve uyku duzenleri bozulacağı için bu sefer gündüz uykuları artar. Karanlıkta kalabilirler.

darwinsizgumball

Aktif Üye
Hiçbirini yakmanıza gerek yok, kuşlara ışık yakmaniz uyumalarina birnevi engel olur ve uyku duzenleri bozulacağı için bu sefer gündüz uykuları artar. Karanlıkta kalabilirler.
Fakat oda saat 14' den sonra cok karanlik oluyor oncesinde de cok aydinlik sayilmaz surekli uyukluyorlar ışığı acınca yaşamsal hareketleri basliyor yani soyle soyliyim aslin da bir duzen oturttum saat 15 den sonra bu isigi aciyorum 22 de kapatiyorum. Tabi tecrubem yok sadece arastirdigim ve burda soeduklarim kadar bilgim

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Gece lambasına gerek yok da siz nerde yaşıyorsunuz??

darwinsizgumball

Aktif Üye
Gece lambasına gerek yok da siz nerde yaşıyorsunuz??
İstanbul'da, odanın konumu bina araligina geliyor cok kisa sureligine aydınlanıyor, sonrasın da cok karanlık oluyor denedim hep uyukluyorlar ama şuan olusturdugum duzenden kaynaklı genel de canlı ve hareketliler

Son düzenleme: