• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi Kuşumda Kanad Hasarı ve Erkek Kuşta Artan Kellik

Meryem demir

Paylaşımcı
İl dışındaydım, kuşlara bakması için eve bir tanıdık gelip gidiyordu (sadece yem ve suyunu değiştiriyordu). Eve yeni döndüm ve kuşlarda iki ayrı sorun fark ettim.
Geldiğimde etrafta kan izleri vardı, dişi kuşumun kanadı eksik gibi duruyor ya da kırıldı mı emin olamadım. Dün vücutlarında çok hafif kan lekeleri olduğu için banyo yaptırdım. Ben yokken kafese falan mı sıkıştırdı bilemiyorum.
Erkek kuşumun da zaten doğuştan hafif bir kelliği vardı ama kelliği biraz daha artmış gibi geldi. Yalnız kalmaktan strese mi girdi acaba?
Genel olarak yem yemeleri, su içmeleri yerinde, çok hareketsiz değiller ama belki çok az bir durgunluk olabilir. Ayaklarında da bir sorun yok çok şükür.
Dişi kuşun kanadı için ne yapabilirim? Erkeğin kelliği tüy dökümünden midir yoksa stresten mi, bir takviye gerekir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler ( fotoğrafları gelir gelmez çektim sonradan kafesi sıcak suyla foşur foşur yıkadım)

Ekli dosyalar

Üst Alt