• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşuma nasıl davranayım?

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar, 1 hafta önce 4-5 aylık diye bildiğim dişi kuş getirdim. Erkekten ayrı tutuyorum şimdilik. Alışması için daha erken ama erkek kuşumda hiç zorlanmadığım için bu konuda bir şey bilmiyor gibiyim şuan ☺ Elimden daldarı yiyor ama yemsiz şekilde yavaşça sokup kıpırdamadan bekliyorum falan hiç oralı olmuyor. Tellere tırmanıyor veya kaskatı duruyor öyle. Çok işinize yarayan bi yöntem var mı? Elime konmaya alışsa yeter, ekstra bi yakınlık beklemiyorum.

EnesGenç

Eski Forumcu
İlk önce güveninizi kazanın. Kuşu koyduğunuz ortam gürültü olmaması lazım.

EnesGenç

Eski Forumcu
Adini öğretin sonrada gel gel yapın koş koş deyin parmağınızı koşuyorsun gibi yapın bu birkaç hafta sürer

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bugün parmağıma gelsin diye beklerken kafesten kaçtı 😑 hiçbir yere çarpmadan uçtu, ona sevindim ama ele gelmeyi bilmeyince kafese geri sokmak çok zor oldu tabi. Ben de başka odaya götürdüm çünkü aynı odadayken erkeğin sesini duydukça hareketleniyor eğitim veremiyorum. 1-2 saattir daha iyiyiz. Parmağıma çıkarken baya bi düşünüyor ama geliyor sonuç olarak ☺

Üst Alt