• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dişi kuşum yuvalığa ilgisiz

OttoByrak

Yeni Üye
Merhaba,
15 aylık Erkek ve 14 aylık Dişi forpus papağanım var yaklaşıl 2 ay önce yuvalık taktım 7-8 aylıktan beri çiftleşiyorlar yuvalığı ilk taktığımda içeri girip bir kaç sefer bakıp çıkıyordu ama artık içeri bile girmiyor çiftleşmeye devam ediyorlar acaba yavru yapması için ne yapmalıyım kalamar ve kalsiyum taşı kafeste takılı dengeli besliyorum 1 yaşından sonra az nijer tohumuda yemine ekledim. Kafese çok müdahale etmemek için kafes temizliğini 1 haftaya çıkardım yuvalığı hiç ellemiyorum

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba,
15 aylık Erkek ve 14 aylık Dişi forpus papağanım var yaklaşıl 2 ay önce yuvalık taktım 7-8 aylıktan beri çiftleşiyorlar yuvalığı ilk taktığımda içeri girip bir kaç sefer bakıp çıkıyordu ama artık içeri bile girmiyor çiftleşmeye devam ediyorlar acaba yavru yapması için ne yapmalıyım kalamar ve kalsiyum taşı kafeste takılı dengeli besliyorum 1 yaşından sonra az nijer tohumuda yemine ekledim. Kafese çok müdahale etmemek için kafes temizliğini 1 haftaya çıkardım yuvalığı hiç ellemiyorum

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba,
Belki de kafes yeri ve folluk ile ilgili güvensizlik duyuyor olabilirler Yuvalığın içine yaklaşık 1 cm kalınlığında ham çam talaşı veya mısır granülü koyun yuvalığı düzeltme isteği duyacaktır teşvik olabilir kafes askı da ise sallanıyor ise güven duymuyor olabilir veya çok alçak bir yerdedir yine güven duymuyor olabilir. Teşvik için bir diğer yöntem mama verebilirsiniz benim kuşlarım da çok çiftleşiyprlardı mama vermeye başladığım andan itibaren yumurtalar geldi . Yavruyu besleyecek rahat kaynak bulabileceklerini bilmeleri mesajını verirsiniz

OttoByrak

Yeni Üye
Hagen Vision Kafes ve ona uyumlu yuvalık kullanıyorum ai sorduğumda yuvalık tarafını hafif karanlık yapmalısın dedi oraya örtülü tutuyorum IMG_7346.jpeg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Daha mı aşağıya almalıyım yoksa farklı bir alana mı ?
Karşı taraf olabilir, yönünü de ğiştirin, sağdan sola alın yuvalığı
Bazen yuvayı güvensiz görürler çifleşme olsada girmezler yer değişikliğinde bu durum %90 değişebilir,
Yuva daha önceden kullanılmış ise kokudan girmezler, diğer kuşun alanı olarak görürler bunun için yeni yuvalık gerekir

Üst Alt