Serhat1905ss
Yeni Üye
Selamlar. Bir dişi bir erkek muhabbet kuşlarım var 7-8 aydır bendeler. Kafesleri büyük yuvalıkları biraz küçük. Dişi kuşumun 4 yumurtası oldu ve üzerine sorunsuz yattı. Dort gün önce ilk yavrusu akşam saatlerinde çıktı. Yavru çıkmasıyla beraber dişi kuş yuvalıkta kanat çırpar gibi hareketler yapıp sağa sola dönüp durdu. Bu akşam saatlerinde yavru dogdugunda basladi ve ne yaptiysam durduramadim gece saat 2 civarina kadar devam etti. Yavruyu ezecek diye korkuyordum. Sabah ola hayrola dedim. Sabahinda aksama kadar erkek kusla beraber yavruya yem yedirdiler. Aksama kadar dişi yuvalikta hic sorun çıkartmadı. Aksam olunca tekrar debelenip durdu ve sabahinda yavru öğleden sonra ölmüştü. Ama sabah yine rahat duruyordu yuvalikta. O aksam yavrusu cikmadi ve yine sorunsuz yatiyordu. Ertesi aksam bir yavru daha cikti ve dişi kuş yine basladi debelenmeye. Aksam erkek uyudugu icin mudahale etmiyor zaten. Ben artik canım sıkıldı yuvaligi aldim güzel temizledim. Temizlerken dişi kafeste öyle beni izledi. ( yuvalikta folluk yok zeminde de yumurtalari sabit durmasi icin oyuk da yok ) yuvaligi taktim gene debeleniyor kanat cirpiyor gibi yapiyor saga sola donuyordu. Tekrar yuvaligi aldim kartonun ortasini keserek yuvaligin zemine koydum yumurtalae ve yavru sabit durabilsin diye. Tekrar taktim yuvalgi. Bu karton nerden geldi diye biraz şaşırdı duraksadi yani kuşum. Yarim saat sonra tekrar debelenmeye basladi. Sabahinda yine sorunsuz bi sekilde yavruyu beslediler. Bende aksam yine yaparsa diye gittim buyuk yuvalik aldim degisecektim ama yeni kokusu oluyor ya oyüzden istemez diye korktum degistirmedim ve aksam oldu. Yani bu akşam. Hava kararmaya baslayinca yine debelenmeye basladi disi içerde. Ve bu saat oldu hala debeleniyor. Ilk yavru neyden öldü tam emin olmasam da bu debelenmelere dayanamadi diye düsünüyorum ve bu yavru da dayanamaz diye korkuyorum. Nereye baksam çözüm bulamadim. Basina boyle bisey gelmis olan yardimci olsun lütfen