• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum yuva hazırlığına mı başladı?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üretici arkadaşlar popo tüyü kesme durumu gereklimi yani eşe atarken kesiyormusunuz.
Avatardaki kuş ve eşi bir çift kuşum var, dişi sarı surat cremio erkekde resimdeki, erkek ele alışgın kuştu eskiden ikiside 15-16 aylık şimdi, sorun şu kuşları 10 aylıkken eşledim 1 haftada eş tutup kısa kısa denemelere başladılar yumurta gelmedi kışa girerken tüye girip kızgınlıkları geçti şuan tekrar kızıştılar dişi yuva ağzını vs kemiriyor arasırada içine giriyor çiftleştikleri gördüm dün 20 sn kadar sürdü kusma kaşıma var dişi kuşta kur yapıyor erkek kuşta kur yapıyor ancak sadece erkek kusuyor kafama takılan soru çiftleşme olup yumurta gelmemesi dişinin sorunlu olduğuna dalaletmidir yoksa yumurta dişinin keyfine göremi gelir uzun yazdım biraz teşekkürler.
Besledigin kuşa göre değişir. Yerli çek ayari kuşlarda problem olmaz ama show kuşlarında popo tüyü kesmek olasılığı arttırır. Örnek verecek olursak tüyü kesilmiş kuştan 7 de 6. Kesim yapılmamış kuştan 4 de 2 doluluk aldım.

Mertt_

Aktif Üye
Yumurta gelecektir sürekli yuvalıkta ise ama kızgınlık yumurtası olacağı kesin hemen almayın bir yumurtayı görsün yatsın oynasın belli süre sonra alın tekrar yumurtlasınlar daha istekli hale getirecektir.
Böyle kanat düşüklüğü görüyorum gün içinde ara ara yumurta var mı sizce?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Peki Tuğrul hocam çiftleşme sonrası yumurta gelmesi şartmı, yoksa yumurta gelmesi durumu dişinin insiyatifindemi?
Kuş çiftleşiyorsa yumurta hazırlığındadır ama bu tabiki hem kuşun insiyatifinde örnek vermek gerekirse kuş yerini yadırgan ani güvensizlik duyar yumurtlamaz eritir. Ama Normal koşullarda eğer çiftleşme sürekli gerçekleşiyor ama yumurta yoksa kısırlık göz önünde bulundurulur.

Üst Alt