• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum yumurtasını kırmış

Şeyma D.

Aktif Üye
Dişi kuşum 17 kasımda ilk yumurtasını yaptı toplam 6 yumurta yaptı. Bir tanesini biz evde yokken kafese yapmıştı ertesi gün gördüm kırılmıştı o yüzden attım onu. Dün gecede 1 tanesini kırmış. Kalsiyum ihtiyacından mı yanlışlıkla mı yada boş olduğunu mu anladı anlamadım. Kuluçkaya yatıyor şuanda. Diğer yumurtalarda boşlar. Pazartesi günene kadar bekleyeceğim son yumurtayı 28 kasımda yaptı belki dolar diye düşündüm. Sonra dişiyle erkeği ayırmayı düşünüyorum biraz besin takviyesi yapıp yaza doğru yan yana koyayım diye düşündüm. Bu konuda ne diyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Yumurta kontrolü yaptınız mı? Resim görebilirmiyiz 👍

Şeyma D.

Aktif Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Yumurta kontrolü yaptınız mı? Resim görebilirmiyiz 👍
Evet yumurta kontrolü yaptım. Erkek kuşum ev kuşu aşırı kızıştığı için yanına dişi alalım dedik ama uzun zaman insanlarla yaşadığı için napacağını bilmiyordu açıkcası. Dişi yanında kuyruğunu kaldırdığında erkek kur yapıyor ama üzerine çıkamıyor. 1 2 kere sadece çiftleşebildiler onun haricinde hiç olmadı. Resim çekmeye çalışırım.

Şeyma D.

Aktif Üye
Yumurtalar boş malesef
Evet o yüzden ayırayım diyorum. Erkek kuşum bu kadar içeride kalmaya alışık olmadığı için hırçınlaşıyor. İkiside biraz kendi hallerinde olsunlar. Dişiyi yeni aldık zaten. 2 ay oldu oda bize alışır o sırada vitamin besin takviyesi yaparım yaza doğru da birleştiririm diyorum. Taşınma durumumuz da var sıkıntı olmaz böylece.
Bundan sonrasında napmamı tavsiye edersiniz? Vitamin yem probiyotik olarak öneri verebilir misiniz ? Kullandığım yemin içinde nijerde var yemi değiştireyim mi? Kızgınlığa girmesinler diye.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yazın birleştirmeyin, sıcakta kuşlara kuluçka yaptırmak sakıncalı. Ama bir ay kadar dinlendirebilirsiniz şimdi, bir daha kuluçka hemen yaparlarsa çok yorulup sağlık problemi yaşamaları mümkün :(

Şeyma D.

Aktif Üye
Yazın birleştirmeyin, sıcakta kuşlara kuluçka yaptırmak sakıncalı. Ama bir ay kadar dinlendirebilirsiniz şimdi, bir daha kuluçka hemen yaparlarsa çok yorulup sağlık problemi yaşamaları mümkün :(
Yazın dediğim mart nisan gibi :) Şuanda oturduğumuz ev doğalgaz yaksakta çok soğuk oluyor Üst katta oturduğumuz için. Odanın ısısını hiçbir şekilde ayarlayamıyorum. Bu onlar için daha sıkıntılı oluyor.
Dişi kuş bana geldiğinde zaten bi kuluçka dönemi yaşamıştı. Saldığımız zaman uçamıyordu. Hep kafeste olduğu için. Üzülüyorum ona tam uçmaya başladı yumurtalardan dolayı tekrar içeride kalmak zorunda kaldı. Birazcık özgür olsun istiyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hele ki o kadar kuluçka yaşamış, tabii ki dinlendirin :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Taşınma durumunuz varsa öyle yapın daha uygun olur 👍😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gerwit ve entrobac düzenli olarak haftada bir kez verin ve kızıştirici bişey vermeyin taze yemleri tercih edebilirsiniz 👍

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Düzenli olarak,
  • Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
  • Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile mercimek tanesi kadar yarım sulukta)

Şeyma D.

Aktif Üye
Merhaba. Ben cevap vereyim. Evet yaparlar. 😊
Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yapmışlar benimkiler ayıracağım demiştim dün ayırdım bugün kafesleri dezenfekte ettim yuvalığı çıkardım. Az önce kafesin tellerine çıkmıştı orada fark ettim karnında bir şişlik var. Peki ben şimdi ne yapmalıyım. Bugün elime aldığımda çok zayıfladığını fark ettim. Tekrar bir araya mı getireyim. Taşınma durumumuz da var öyle bir durum olursa yumurtaları kırabilir. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten 😳

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim cevabınız için. Sanırım yapmışlar benimkiler ayıracağım demiştim dün ayırdım bugün kafesleri dezenfekte ettim yuvalığı çıkardım. Az önce kafesin tellerine çıkmıştı orada fark ettim karnında bir şişlik var. Peki ben şimdi ne yapmalıyım. Bugün elime aldığımda çok zayıfladığını fark ettim. Tekrar bir araya mı getireyim. Taşınma durumumuz da var öyle bir durum olursa yumurtaları kırabilir. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten 😳
Yumurtayı yaptığı zaman alın kafesten. Yeni evinize taşındığınız zaman kuluçka yaptırırsınız. O zamana kadar dişide kendini toplamış olur. Eğer fazla kafesiniz varsa ikisini ayırabilirsiniz. :)

Üst Alt