• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Dişi kuşum yumurta yaptı

Yunuss54

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Erkek ve dişi kuşum var yaklaşık 1 yıldır bakıyorum işim yoğun olduğu için sadece rutin bakımlarını yapıyorum. 2-3 gün önce yuvaliga baktım dişi kuşum yumurta yapmış ve sık sık yuvalıkta. Benim ekstra dikkat etmem gereken bir şey varmı? . Kardeşim ısrar ettiği için yuvalık taktik yoksa yavru istemiyorum

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar. Erkek ve dişi kuşum var yaklaşık 1 yıldır bakıyorum işim yoğun olduğu için sadece rutin bakımlarını yapıyorum. 2-3 gün önce yuvaliga baktım dişi kuşum yumurta yapmış ve sık sık yuvalıkta. Benim ekstra dikkat etmem gereken bir şey varmı? . Kardeşim ısrar ettiği için yuvalık taktik yoksa yavru istemiyorum
Merhaba 2 gün ara ile yumurta yapar, kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur ihtiyacı oldukça yer
Sebze salatası yapın haftada bir iki gün

enespzn

Yeni Üye
merhaba öncelikle yuvalığın folluklu olması bebekler için daha sağlıklı olabilir. İmkanınız varsa talaş veya mısır granülü eklediğinizde folluk içine yerleştirebilirsiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yerinizde olsam daha yolun başındayken acilen folluklu yuvalık edinir içine talaş koyardım. Bu tür yuvalıklarda çarpık bacak riski artıyor maalesef. Bu riski göze almaktansa bir yumurtayı feda etmek en mantıklısı ki daha ilk yumurta olduğu için sorun olacağını sanmıyorum.

Yunuss54

Aktif Üye
Yerinizde olsam daha yolun başındayken acilen folluklu yuvalık edinir içine talaş koyardım. Bu tür yuvalıklarda çarpık bacak riski artıyor maalesef. Bu riski göze almaktansa bir yumurtayı feda etmek en mantıklısı ki daha ilk yumurta olduğu için sorun olacağını sanmıyorum.
Bu konularda çok bir Bilgim yok . Şimdi 4 yumurta yapmış. Şehmus hocama sordum dokunmayın dedi.

Üst Alt