• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuşum sürekli uyuyor

Çaylak

Paylaşımcı
Hocalarım dişi kuşum 2 yaş civarında erkek cıvıl cıvıl sürekli kur peşinde 1 yaş civarı o da. Dişi kuşum hem kızıştı yani ceresi koyu kahverengi olmuş artık ama dişi kuşum hep uyuma poziyonunda böyle hareketli değil bu durum beni korkutuyor önceden de çiftleşiyordu ama yumurtası olmamıştı. Kuşumun neyi vardır acaba hocalarım? Bir de bu kuşlardan yavru alabilir miyim?

Çaylak

Paylaşımcı
Böyle kabarıyor bazen dengesi bozuluyor tünekte, ayaklarını da kaldırıp uyuyor ve benim yemlik alt tarafta duruyor oraya zorla inermiş gibi yapıyor.

Kerem M.

Yeni Üye
Merhaba, kuşunuzun iştahı ve dışkısı nasıl? Hastalık ihtimaline karşın kuşunuzu sıcak tutmaya çalışın. Dışkı fotoğrafı da eklerseniz daha sağlıklı yorumlanır. Yemliğini de bence kuşunuzun rahat ulaşabileceği bir yere koyun.

Çaylak

Paylaşımcı
Merhaba, kuşunuzun iştahı ve dışkısı nasıl? Hastalık ihtimaline karşın kuşunuzu sıcak tutmaya çalışın. Dışkı fotoğrafı da eklerseniz daha sağlıklı yorumlanır. Yemliğini de bence kuşunuzun rahat ulaşabileceği bir yere koyun.
Daha yeni temizledim hocam iştahı o kadar iyi değil ama yani iyi

Çaylak

Paylaşımcı
Hocalarım kuşum acaba tüyde felan olabilir herhangi bir anormal durum var mı dışkı da fotoğraflarda

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Soğuk havaya maruz kaldı mı

Çaylak

Paylaşımcı
Soğuk havaya maruz kaldı mı
Hocam cuma akşamı bir yere gitmişti getirirken belki biraz üşümüş olabilir hocam ama probiyotik vitamin takviyesi veriyorum sağlıklı besliyorum ama neden böyle oldu anlamadım nasıl anlatayım kuş biraz tembel gibi olmuş hocam

Kerem M.

Yeni Üye
Dışkısı bana anormal gelmedi. Hocalarımız bakınca daha net bir yorum yaparlar. Attığınız fotoğraflarda kafes tabanında tüy göremedim ayrıca kuşunuzda da tüy tüpleri yok gibi görünüyor. Fotoğraflardan yorumlayacak olursam tüyde değil bence. Siz üşütme ihtimaline karşı kuşunuzu sıcak tutup düzenli olarak dışkı takibini sürdürün.

Çaylak

Paylaşımcı
Dışkısı bana anormal gelmedi. Hocalarımız bakınca daha net bir yorum yaparlar. Attığınız fotoğraflarda kafes tabanında tüy göremedim ayrıca kuşunuzda da tüy tüpleri yok gibi görünüyor. Fotoğraflardan yorumlayacak olursam tüyde değil bence. Siz üşütme ihtimaline karşı kuşunuzu sıcak tutup düzenli olarak dışkı takibini sürdürün.
Tamamdır hocam teşekkür ediyorum devamlı ediyorum o zaman biraz tembelleşmiş hocam galiba bu ara biraz uçurayım oyun alanı yapayım diye düşünüyorum elimden geliyor yapsam biraz daha enerjik olur mu

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşunuz tembel değil üşütmeye bağlı olarak halsizlik mevcut. Denilenleri yapın. Vitamin takviyelerini mutlaka eksik etmeyin. Hatta yarın bir kekik çayı yapın. Toparlicak inşallah 🙏🏻

Çaylak

Paylaşımcı
Kuşunuz tembel değil üşütmeye bağlı olarak halsizlik mevcut. Denilenleri yapın. Vitamin takviyelerini mutlaka eksik etmeyin. Hatta yarın bir kekik çayı yapın. Toparlicak inşallah 🙏🏻
tamamdır hocam bu zamanlarda üreme uygun değil demi onunla alakalı takviye vermeyim değil mi bir de dışarı çıkıp uçurayım mı yorulur mu öyle de?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan isteseniz de uçmak istemeyecek halsizlik olduğu için. Önce iyileştirin kuşunuzu daha sonra zaten bıcır bıcır olup kendi uçmak isteyecek. Önce denilenleri yapın 🙏🏻

Kerem M.

Yeni Üye
Tamamdır hocam teşekkür ediyorum devamlı ediyorum o zaman biraz tembelleşmiş hocam galiba bu ara biraz uçurayım oyun alanı yapayım diye düşünüyorum elimden geliyor yapsam biraz daha enerjik olur mu
Deneyebilirsiniz tabii ama kuşunuz yanaşmazsa ısrarcı olmayın bırakın dinlensin biraz. Durumunda bir değişiklik olursa haberdar edersiniz.

Çaylak

Paylaşımcı
Şuan isteseniz de uçmak istemeyecek halsizlik olduğu için. Önce iyileştirin kuşunuzu daha sonra zaten bıcır bıcır olup kendi uçmak isteyecek. Önce denilenleri yapın 🙏🏻
teşekkür ederim hocam normalde ele alışkın bir kuş ve başka zaman ele geliyor bugün gelme istemedi.

Çaylak

Paylaşımcı
Deneyebilirsiniz tabii ama kuşunuz yanaşmazsa ısrarcı olmayın bırakın dinlensin biraz. Durumunda bir değişiklik olursa haberdar edersiniz.
Bugün elime gelmedi hocam biraz daha dursun o zaman kuşum dinlensin teşekkür ediyorum iyi geceler

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tünekte yakından bir video atın kuyruk gözüksün

Üst Alt