• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası Dişi kuşum kızgınlık yumurtası vermiyor

sirine

Yeni Üye
3 yaşında dişi kuşum kızgınlık yumurtası vermiyor, veteriner kızıştırıcı yem vermemi tavsiye etti 1 aydır kullandım ama bir değişiklik yok. Bu normal bir durum mu yoksa kontrole götüreyim mi ?

ThorOps

Furkan
3 yaşında dişi kuşum kızgınlık yumurtası vermiyor, veteriner kızıştırıcı yem vermemi tavsiye etti 1 aydır kullandım ama bir değişiklik yok. Bu normal bir durum mu yoksa kontrole götüreyim mi ?
Merhaba normal bir durum vermeyebilir.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Kuşunuz fotoğrafını paylaşır mısınız lütfen
Yüzü ekrana baksın

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kızgınlık yumurtasını vermesini neden istiyorsunuz ki? Her dişi kızgınlık yumurtası yapacak diye bir kesinlik yok. Bu gayet normal bir durum. Eşi yoksa kızıştırıcı vermeyin. Kuşun gereksiz yumurtlaması vitamin eksikliğine yol açacağı gibi süreçte yorulup halsiz düşecektir. Buda yaşama sürecini kısaltır. Bunu istemezsiniz sanırım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhabalar hosbuldum
Tüyde ve kızgınlıkta Semiha hocama katılıyorum kızgınlık yumurtası başlarsa devam eder calsim mineral eksikliği çok olur, bol bol banyo yapsın yulaf ve elma verin
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
Temin edin ve btAmin forte takviyesini haftada iki gün verin lütfen

sirine

Yeni Üye
Kızgınlık yumurtasını vermesini neden istiyorsunuz ki? Her dişi kızgınlık yumurtası yapacak diye bir kesinlik yok. Bu gayet normal bir durum. Eşi yoksa kızıştırıcı vermeyin. Kuşun gereksiz yumurtlaması vitamin eksikliğine yol açacağı gibi süreçte yorulup halsiz düşecektir. Buda yaşama sürecini kısaltır. Bunu istemezsiniz sanırım.
Ben çoğu kişiden öyle duyunca her dişi kuşun geçmesi gereken doğal bir süreç olduğunu düşünüyordum, biz kadınların adet olması gibi, o yüzden acaba bir anormallik mi var diye düşündüm eğer böyle bir zorunluluk yoksa kızıştırıcıyı hemen kesiyorum dediğiniz gibi kuşu strese sokmaya gerek yok. Teşekkür ederim:))

sirine

Yeni Üye
Tüyde ve kızgınlıkta Semiha hocama katılıyorum kızgınlık yumurtası başlarsa devam eder calsim mineral eksikliği çok olur, bol bol banyo yapsın yulaf ve elma verin
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
Temin edin ve btAmin forte takviyesini haftada iki gün verin lütfen
Tesekkur ederim 🙌

Üst Alt