• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi Kuşum Hastamı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
3 dakikada hiçbir şekile bakmayacagım kanama durdugu senaryoda kuş ayagı ile oynarsa tekrar acılmazmı birde kuş sürekli elimde oynuyor ama nazikçe bastırıyorum yeterlimi
Kanama durduktan sonrası sıkıntı zaten tırnağı ile oynamaması lazım. Bastırmanız çok hafif olmasın kan durmaz çok sertte olmasın. Ayarlayın artık onu.

Clyense

Yeni Üye
hayvan oldukça sakin görünüyor sadece ayagını tutugum için sinirli gibi ama kafeste gördüğümde ayağından damla damla kan akıyordu

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kanama hala durmuyorsa nöbetçi bir veteriner hekime gitmeniz uygun olur.

Clyense

Yeni Üye
Veterinere götürmek için hazırlanırken kanaması baya yavaşladı hatta durdu denilebilir sonra gözlemlek için kafese koydum hafif kanaması vardı ama sonradan durdug gibi görünüyor kuşum ayağı ile pek ilgilenmiyor şuanlık sadece tünekte dururken tek ayağını içine çekiyor eşi ile kur yapıyor ve kafeste geziniyor mutlu gibi görünüyor ama gözlemlemeyi asla bırakmayacagım kanama tekrar açılırsa gerekli müdehaleyi yapacagım şuanlık ayagını içine alıyor ve şarkılar çıkarıp eşi ile öpüşüyor yem kusuyor ayagını ısırdıgını görmedim birkaç gün sonra yarasının kapanmasını ve batikonol ile iyice temizleyeceğim enfeksiyon ihitmaline karşı kanamayı durdurmayı denerken batikonol sürmüştüm baya ama yinede kontrol edeceğim kaç gün içersinde yara kapanır sizce @Demet bükay
Kanama hala durmuyorsa nöbetçi bir veteriner hekime gitmeniz uygun olur.

Clyense

Yeni Üye
Dün akşam Tekrardan Baktım ayağındaki Yara bağ tutmuş gibi kan gelmiyor artık kuşum'da sağlığı sıhati yerinde gibi davranıyor şuan yaraya dokunsam tekrar açılır diye korkuyorum 1 hafta sonra eğer artık ufak dokunuşlarla açılmayacak kıvama gelirse fucidin ve diğer antibiyotik solüsyon'lar ile enfeksiyon ihtimalini kaldırıcagım kanama ilk oldugunda zaten batikonol ile müdehale etik ama yetersiz kalırsa diye fucidin ile destekleyeceğim Çok derinden kesmişiz tekrardan bakınca gördüm Yani ne kadar vicdan azabı çektiğimi bilemezsiniz ömrüm boyunca birdaha asla kuş tırnagı kesmem benWhatsApp Image 2026-05-23 at 14.54.59.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet ellemeyin ufacık bir temasta tekrardan nüksedebilir. Kuşların tırnakları mümkün mertebe bence kesilmemeli. Zaten arada kendi bakımlarını yapıyorlar gagayla tırnak bakımı tüy temizliği vs çok geçmiş olsun 🌸

Clyense

Yeni Üye
Evet ellemeyin ufacık bir temasta tekrardan nüksedebilir. Kuşların tırnakları mümkün mertebe bence kesilmemeli. Zaten arada kendi bakımlarını yapıyorlar gagayla tırnak bakımı tüy temizliği vs çok geçmiş olsun 🌸
Teşekkür ederim peki ne kadar süre sonra tekrar tekrar elime alıp fucidin gibi antisolüsyon uygulasam uygun olur kuş ayagı ile oynamıyor genelikle eşi ile fingirdeşiyor Bu durumdan önce eşi sürekli yuvaya girer di ve orada yatardı ama bu kanamadan sonra Dişi kuş yuvalıkta artık eskisi gibi zaman geçirmiyor eşi tırnagından dolayı ayağını içine çektiğinde dengede kalması için vücudu ile destek sağlayıp beraber uyuyolar vallahi ekmeğin arasına koyup yiyeceğim ikisini şimdi herşey için teşekkürler tekrardan gelişim olursa aktaracagım

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Teşekkür ederim peki ne kadar süre sonra tekrar tekrar elime alıp fucidin gibi antisolüsyon uygulasam uygun olur kuş ayagı ile oynamıyor genelikle eşi ile fingirdeşiyor Bu durumdan önce eşi sürekli yuvaya girer di ve orada yatardı ama bu kanamadan sonra Dişi kuş yuvalıkta artık eskisi gibi zaman geçirmiyor eşi tırnagından dolayı ayağını içine çektiğinde dengede kalması için vücudu ile destek sağlayıp beraber uyuyolar vallahi ekmeğin arasına koyup yiyeceğim ikisini şimdi herşey için teşekkürler tekrardan gelişim olursa aktaracagım
Günde bir veya iki kez sürebilirsiniz. Ayağını içe çekmesi ayaktaki acıdan dolayı. Süreceğiniz merhem o acıyı hafifletir. Dört beş gün sürebilirsiniz. Duruma göre bakın. Gerçekten çok tatlılar. Ne demek rica ederiz 🌸

Üst Alt