• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşum çok ısırıyor

cansugg

Yeni Üye
Merhaba geçen sene Eylül'de bir erkek muhabbet kuşu sahiplendim yavruydu bana güzel alıştı diyebilirim hiç kafese alıştırmadım hep yanımızda idi sonra çok kızıştığı için bir dişi kuş sahiplendik bu sefer ikisi birden bizden uzaklaştı dişi tam alışır gibi oldu bizimki ne dedi ise kızı da bizden uzaklaştırdı sonra dişim 1 ay önce doğum yaptı 4 torunum var ama şöyle bir sıkıntım var dişi kuşum çok hırçın elimizi sürekli kopartacak derece ısırıyor en büyük kızı kocasına kur yapıp kafesten zorla çıkıp baba ile öpüşüyor bu sefer kızım daha da sinirli birine dönüştü babayı doğumdan hemen sonra yan kafese almıştık şimdi anne baba ayrı kafesteler yavruları parçalıyor diye ayırdık şimdi de kocayı parçalıyor resmen sadece hizmetkar görevi görüyorum bakıyorum elalemin kuşu yanında rahat rahat öpüp kokluyorlar ben sanki pitbull yetiştirdim kendimi paraliyorum cok ağlıyorum evdekiler yetişkin kuşları ve 3 yavruyu sahiplendirip sadece bir yavru tutmaya karar verdiler çok üzülüyorum duygusal olarak çok yıprandım ne yapmalıyım bu durumlar hiç mi düzelmez oğluma ve kızıma ihanet ediyormuş gibi hissediyorum lütfen yardım edin

RandomNick638

Yeni Üye
dişi kuşlar genelde öyle oluyor diye biliyorum bizim dişi muhabbet kusumuzda bizi dövüyor kendinin 4-5 katı kusları bile dövmeye çalışıyor özellikle kızgınlıkta dahada cok sinirli olurlar sizle bir alakası oldugunu sanmıyorum

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, her kuşun karakteri farklıdır. Baskın bir karakterde olan dişi ne yazıkki bu tarz davranışları sergileyebilir, kızgınlık döneminde hormonların etkisi ile daha fazla artabilir sizinle alakalı bir sorun yok ☺

Üst Alt