• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuşum Çok Durgun

Şahin4231

Aktif Üye
10 11 ay civarında bir erkek kuşum var ona 6 8 ay arasında bir dişi kuş aldım 3 hafta oldu beraberler yem kusma öpüşme konuşma kafa kaşıma vs neredeyse her kur davranışını birbirlerine yapıyorlar, ancak dişi kuş bazen kendisinden uzaklaştırıyor o yüzden erkek de diğer şeylerin yanına gidip kur yapmaya çalışıyor.Hem eş tutmuş gibi görünüyor hem de çok soğuk ve sessizler.Dişi kuşum kafası sırtına gömük uyuyor geldiğinden beri hep böyle yaklaşık 3 hafta oldu hasta gibi de değil anlamış değilim.Bazen de pisliği kırmızı çıkıyor acaba yediği yemdeki kırmızı ve pembe şeylerden kaynaklı olabilir mi.?

Şahin4231

Aktif Üye
teşekkür ederim taha bey dışkısının rengi düzeldi büyük ihtimal yeni verdiğim yemdeki kırmızılı şeylerden oldu onunla ilgili bir sorunum kalmadı.dediğiniz gibi de dişi kuş için biraz daha bekleyeceğim ama dişi büyüyene kadar ayrı mı dursunlar yoksa beraber mi büyüsünler

Şahin4231

Aktif Üye
ikisi de çok sessiz böyle olduğu için eş gibiler ama ötmüyorlar, ayırınca da biraz arıyorlar birbirlerini ama sonra unutuyormuş gibi erkek sağa sola kur yapıyor dişide yiyip içip uyuyor.bunun çözümü nedir

Şahin4231

Aktif Üye
anladım ayrı mı tutmam lazım hazır olana kadar yoksa birlikte mi bulunsunlar

Şahin4231

Aktif Üye
Şöyle iki tane kafesim var ben çok bilmiyorum hangisini yapmak daha uygundur ayrı mı yapayım yoksa beraber mi kalsınlar dişi hazır olana kadar

Şahin4231

Aktif Üye
Öyle çok sert kavgaları olmuyor sadece çok abartı davranınca dişi uzak tutuyor kendinden.Çok değil 2 3 günde bir silerek süpürerek değiştiriyorum gayet temiz bakıyorum yemleri ve suları da kontrol ediliyor inşallah büyüyene kadar bekleyeceğim yavruları olmasını çok istiyorum.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
3 hafta kısa bir zaman sabırla bekleyin. Kuslarinizi da paylaşın bir bakalım

Şahin4231

Aktif Üye
benim fıstıklar da böyle iyi anlaşıyorlar ama daha vakit var fırsat vermek lazım.:D:D

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence kuslariniz söylediğiniz aylara göre daha küçükler. Evet zamanları var bunlar eş olmaktan çok şimdilik kardeş kardeş takilirlar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişi hâlâ durgun mu? Genç kuşlar üretim için çok erken 👍

Şahin4231

Aktif Üye
erkek olanın kafa çizgisi yok gördüğünüz sadece bir iki tane ufak siyahlık o büyük ama dişi daha küçük o yüzden dediğiniz gibi bekleyeceğim.bu arada daha hareketli olmaya başladılar ama genel olarak az ötüyor dişi kuş.

Üst Alt