• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Dişi kuşum ciddi manada saldırgan

damla.nurr

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık iki iki buçuk yıldır bende olan iki tane kardeş muhabbet kuşum var. Biri dişi bir erkek. Erkek olan başından beri daha çok kendini sevdiriyor, 2 yılda sadece böyle nadiren omzuma falan geliyor o da benim zorumla. Ama yine de dişi kuşa göre daha ılımlı yaklaşıyor. Aslında erkek kuş bize yaklaştığında dişi kuş geliyor ve saldırıyor O yüzden bize gelmeye korkuyor erkek olan kuş. Dişi kuşum başından beri zaten saldırgandı ama son zamanlarda ciddi manada ellerimi parçalamaya, hatta taktığım eldivenin bile kumaşını parçalamaya başladı. 2 yıldır çiftleştiklerini hiç görmedim. Fakat dişi kuş son zamanlarda sürekli erkek kuşa saldırıyor ve kafesin içinde erkek kuş kovalayarak kuyruğunu falan çekiyor. Dişi olan kuşun gerçekten kontrolden çıktı çünkü odanın köşesinde olsam bile kafesinin dışına çıkıp beni ısırmaya çalışıyor. Dışarı saldığım an benim üzerime gelip ellerimi kollarımı parçalıyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten, çok çaresiz kaldım. Biraz daha böyle devam ederse annem dişi kuşumu başka birisine verecek çünkü. 2 yılın sonunda daha dün ilk defa ciftleştiklerini gördüm o da 1 dakika falan sürdü. Ama gerçekten beni gördüğü an kafesin demirlerinin arasından falan çıkmaya çalışıp bildiğiniz tıslıyor. Ben erkek kuşu sevmeye çalışınca da ilk önce beni ondan sonra erkek kuşu ısırıyor. Kafeslerini ayırmayı planlıyorum ama yapmalı mıyım bilmiyorum. Olmazsa en sonunda ayıracağım. Lütfen bilen birisi cevaplasın 😭 bu arada eklemeyi unutmuşum son 2 aydır falan ciddi manada saldırganlaştı ondan önce elimden falan korkuyordu. Bu fotoğrai çekerken de işaret parmağmı kanattı ısırıkları da 2-3 acıyor gerçektenIMG_20260118_173933_640.jpg

Son düzenleme:

DumanB

Yeni Üye
Kıskanıyor olabilir? Yada gerçekten agresif ve sanki kızgınlığa girmiş bu güzel prenses. Ceresi ne zamandır böyle? gaga taşı ile kalamar kemiği olması önemli👍 hocalarım daha iyi bilir ama bana öyle geldi 😊Umarım az bile olsa yardım etmişimdir🙏

Son düzenleme:

damla.nurr

Yeni Üye
Kıskanıyor olabilir? Yada gerçekten agresif ve sanki kızgınlığa girmiş bu güzel prenses. Ceresi ne zamandır böyle? gaga taşı ile kalamar kemiği olması önemli👍 hocalarım daha iyi bilir ama bana öyle geldi 😊Umarım az bile olsa yardım etmişimdir🙏
Merhaba cevap için gerçekten teşekkürler, gagası bayağı uzun süredir böyle. 2025'in ortalarından beri diyebilirim hatta. Kıskandığı çok belli aslında bende öyle düşünüyorum, ama eskiden böyle değildi artık hem erkek kuşa hem de bana zarar veriyor, gaga taşı var zaten ama kalamar kemiği yok temin edeceğim en kısa sürede🙏🏻🙏🏻 yine de alışmıyor asla bana, ne yapabilirim?

DumanB

Yeni Üye
Daldarı ile elinize gelmesini sağlabilirsiniz yada sevidiği bir meyve veya sebze ile deniyebilirsiniz👍 Benimde bir kuşum var ısırıyor, kanatıyor şahsi olarak biraz yemle alıştırdım😃

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba dişi kuşunuz kızgınlıkta bu yüzden asabi olabilir. Kardeş oldukları için yuva takmayın çiftleşmeleri bile yanlış bence. Yumurta olursa alıp atın dişiye eş alabilirseniz daha iyi olur aslında

damla.nurr

Yeni Üye
Daldarı ile elinize gelmesini sağlabilirsiniz yada sevidiği bir meyve veya sebze ile deniyebilirsiniz👍 Benimde bir kuşum var ısırıyor, kanatıyor şahsi olarak biraz yemle alıştırdım😃
Denedim gerçekten her şeyi ama asla yanaşmıyor maalesef. Muhtemelen kızgınlar gülmeden önce elime yaklaşıyordu azıcık azıcık ama şimdi yine saldırganlaşmaya başladı. Eskiden ayağına falan dokunabiliyordum ama artık direkt saldırıyor. Teşekkürler tekrardan 🙏🏻🙏🏻

damla.nurr

Yeni Üye
Merhaba dişi kuşunuz kızgınlıkta bu yüzden asabi olabilir. Kardeş oldukları için yuva takmayın çiftleşmeleri bile yanlış bence. Yumurta olursa alıp atın dişiye eş alabilirseniz daha iyi olur aslında
[/QUOTE
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler 🙏🏻 kafeslerinde şu an bir sepet var sadece böyle yatak şeklinde. Onu çıkartmalı mıyım? Ya bize geldiklerinde çok küçüklerdi, bir de kardeş oldukları için ayırmak istemedik. 3 kuşa bakacak durumumuz yok şu anda. Yani dişiye başka bir eş alma gibi bir durumumuz yok maalesef. Başka ne yapabilirim erkek kuş da strese giriyor çünkü

Üst Alt