damla.nurr
Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık iki iki buçuk yıldır bende olan iki tane kardeş muhabbet kuşum var. Biri dişi bir erkek. Erkek olan başından beri daha çok kendini sevdiriyor, 2 yılda sadece böyle nadiren omzuma falan geliyor o da benim zorumla. Ama yine de dişi kuşa göre daha ılımlı yaklaşıyor. Aslında erkek kuş bize yaklaştığında dişi kuş geliyor ve saldırıyor O yüzden bize gelmeye korkuyor erkek olan kuş. Dişi kuşum başından beri zaten saldırgandı ama son zamanlarda ciddi manada ellerimi parçalamaya, hatta taktığım eldivenin bile kumaşını parçalamaya başladı. 2 yıldır çiftleştiklerini hiç görmedim. Fakat dişi kuş son zamanlarda sürekli erkek kuşa saldırıyor ve kafesin içinde erkek kuş kovalayarak kuyruğunu falan çekiyor. Dişi olan kuşun gerçekten kontrolden çıktı çünkü odanın köşesinde olsam bile kafesinin dışına çıkıp beni ısırmaya çalışıyor. Dışarı saldığım an benim üzerime gelip ellerimi kollarımı parçalıyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum gerçekten, çok çaresiz kaldım. Biraz daha böyle devam ederse annem dişi kuşumu başka birisine verecek çünkü. 2 yılın sonunda daha dün ilk defa ciftleştiklerini gördüm o da 1 dakika falan sürdü. Ama gerçekten beni gördüğü an kafesin demirlerinin arasından falan çıkmaya çalışıp bildiğiniz tıslıyor. Ben erkek kuşu sevmeye çalışınca da ilk önce beni ondan sonra erkek kuşu ısırıyor. Kafeslerini ayırmayı planlıyorum ama yapmalı mıyım bilmiyorum. Olmazsa en sonunda ayıracağım. Lütfen bilen birisi cevaplasın
bu arada eklemeyi unutmuşum son 2 aydır falan ciddi manada saldırganlaştı ondan önce elimden falan korkuyordu. Bu fotoğrai çekerken de işaret parmağmı kanattı ısırıkları da 2-3 acıyor gerçekten

Son düzenleme: