• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dişi kuşum aşırı agresif ve cerede leke

beyyza02

Müdavim
kuşumun yavruları var diye kafesten çıkarmak istemiyorum. ama 3 4 saat dışarıda durduğu halde içeri girince kanarya gibi aşırı hızlı uçuyor kafes içinde. yuvanın kapağını hava alsınlar diyr açıyorum kaçmaya çalışıyor. sürekli dışarıda olma peşinde. elimi gördüğü an tellere yapışıp ısırmaya çalışıyor. yavrularını korumak istiyor desem dışarıda, kafesten uzaktayken de elimi nereye atsam ısırıyor.bir yere yem koyuyorum onu yerken başka bir şeye dokunsam bırakıp bana geliyor saldırıyor. erkegi sürekli dövüyor. aşırı hareketli ve saldırgan. ve gagası beyazlamaya başladı, direkt bembeyaz. pembemsi falan degil. bunların nedeni nedir, napabilrim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Evcil anne pisikolojisi 😊burdan bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum 👍siz yinede yavruları buyutene kadar salmayin ve çok rahatsız etmeyin..

beyyza02

Müdavim
Yavruları ana baba ikiside besliyor mu. Yavrulara saldırı vs var mı ve dişi kuşunuz evcil mi. Bu arada erkek tüye girmiş dişi daha kızgın görünüyor erkeğe saldırma sebebi bu olabilir
daha yeni gördüm
Yavruları ana baba ikiside besliyor mu. Yavrulara saldırı vs var mı ve dişi kuşunuz evcil mi. Bu arada erkek tüye girmiş dişi daha kızgın görünüyor erkeğe saldırma sebebi bu olabilir
merhabalar cevap gelmeyeceğini düşünüp çıkmıştım bakmayı unutmuşum kusura bakmayın🤦‍♀️ dişi erkeği hiç yaklaştırmıyor yuvaya. bana alışkın aslında dişi ama yavrulara temizlik için bu ara çok müdahale ediyorum ve çok salmamaya çalışıyorum, erkeği dövünxe de sadece erkegi çıkarıyorum bunlara kızıyor sanırım. beni bu beyazlaşma korkutuyor normal mi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
daha yeni gördüm

merhabalar cevap gelmeyeceğini düşünüp çıkmıştım bakmayı unutmuşum kusura bakmayın🤦‍♀️ dişi erkeği hiç yaklaştırmıyor yuvaya. bana alışkın aslında dişi ama yavrulara temizlik için bu ara çok müdahale ediyorum ve çok salmamaya çalışıyorum, erkeği dövünxe de sadece erkegi çıkarıyorum bunlara kızıyor sanırım. beni bu beyazlaşma korkutuyor normal mi?
Çere beyazlasmasi normaldir. Tekrar kizistiginda kahverengiye döner. Diğer soru için yavrusu olan her canlının yaptığı hareeketler de normal. Koruma psikolojisi.

Bahar Y.

Müdavim
Yavrulara baktımda aklıma eski konunuz geldi yavrunun gözünde sorun mu var demiştiniz, bir kuşunuz kırmızı gözlü, o yavru bu yavru mu, kırmızı göz olduğu için mi gözü açılmamışken gözünün siyahı görünmüyormuş yoksa o başka yavru muydu, merak ettim konuyla alakası yok ama kusura bakmayın ☺

beyyza02

Müdavim
Yavrulara baktımda aklıma eski konunuz geldi yavrunun gözünde sorun mu var demiştiniz, bir kuşunuz kırmızı gözlü, o yavru bu yavru mu, kırmızı göz olduğu için mi gözü açılmamışken gözünün siyahı görünmüyormuş yoksa o başka yavru muydu, merak ettim konuyla alakası yok ama kusura bakmayın ☺
estağfurullah ne demek :) evet bu yavruydu ve albinoymuş bir sorunu yokmuş . bu fotoğraftan sonra bayağı tüylendi bembeyaz oldu tüyleri de. sağ olun ilginiz için :)

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Arkadaşların yorumlarına katılıyorum, kuşları yavruları varken salmayın, kuluçka sağ salim tamamlansın. Dişinin erkeğe zarar vereceğini hissederseniz erkeği mümkünse başka kafese alın.

Sağlıklı günler.

Üst Alt