• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuş

EceGungor

Yeni Üye
Merhabalar 1 2 hafta önce Dişi Kuş almıştım ve ona Erkek Çift almıştım Orda çok iyi anlaşıyorlardı ama dişi kuşu eve getirince saldırgandı bayabi erkeğe baya kötü ısırıyordu 2side yetişkin sonra onlar için banyo yapmaları için şeyi aldık [ismini bilmiyorum] onda İYİ anlaşıyorlardı annem yanına çağırdı direk 10 snde gittim geldim dişi kuş erkeği boğmuştu şimdi bugün 2. erkeği aldık baya üzüldm diye ama dişi olan onada bi saldırıyor ağzını baya bir açıyor falan Birbirlerine alışsn diye ayırdık gene şuan ne olcak bilmiyorum ama Dişi kuş için ne yapabilirim çok saldırıyor elimi ısırdı elimi çekiyorum o çekiyo benim elimi baya kanatmıştı

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

EceGungor

Yeni Üye
Merhabalar 1 2 hafta önce Dişi Kuş almıştım ve ona Erkek Çift almıştım Orda çok iyi anlaşıyorlardı ama dişi kuşu eve getirince saldırgandı bayabi erkeğe baya kötü ısırıyordu 2side yetişkin sonra onlar için banyo yapmaları için şeyi aldık [ismini bilmiyorum] onda İYİ anlaşıyorlardı annem yanına çağırdı direk 10 snde gittim geldim dişi kuş erkeği boğmuştu şimdi bugün 2. erkeği aldık baya üzüldm diye ama dişi olan onada bi saldırıyor ağzını baya bir açıyor falan Birbirlerine alışsn diye ayırdık gene şuan ne olcak bilmiyorum ama Dişi kuş için ne yapabilirim çok saldırıyor elimi ısırdı elimi çekiyorum o çekiyo benim elimi baya kanatmıştı
Ekli dosyayı görüntüle 18595Ekli dosyayı görüntüle 18595şuan ayırdım küçük kafese koydum Erkek olan ele alışık ve ısırmıyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle merhabalar bu kafesi ne zamandır kullanıyorsunuz bilmiyorum ama imkanınız varsa yenisini almalısınız pas tutmuş bu kuslariniza zarar verir. Kafesin demirlerini kemirmeleri onlari zehirler. Galvanizli kafesler var alma imkanınız olursa ondan alabilirsiniz pas tutma olayı daha düşük. Kafes boyamayı düşünürseniz de şunu da belirtmek istiyorum paslı kafeslere boya tutmayacaktir. 🙂

EceGungor

Yeni Üye
Niye tutmaz acaba bir bilginiz varmı
Meraktan soruyorum ☺
Evet üretim için kafelerin var yeni alınmış ama 4 kuşum var ayirmami önerdiler başka kafesim olmadığından buna koydum normalde başka kafesi var erkeğine alışsın diye şuanlık ayrılar

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Niye tutmaz acaba bir bilginiz varmı
Meraktan soruyorum ☺
Çünkü ilk önce pasın sökülmesi gerekiyor. Pasın üstüne direk boya işlemi uygularsak hem boya iyi bir şekilde tutmaz hemde patlak verebilir. Paslı alanların üzerinde de puturtulu olma durumu da var. Yani eskiden paslanmış bir çamaşırlıgım vardı üzerinde deneme yapmıştım pütür pütür oldu zaten hemen kendini belli ediyor minik nokta benekler oluyor.

EceGungor

Yeni Üye
Çünkü ilk önce pasın sökülmesi gerekiyor. Pasın üstüne direk boya işlemi uygularsak hem boya iyi bir şekilde tutmaz hemde patlak verebilir. Paslı alanların üzerinde de puturtulu olma durumu da var. Yani eskiden paslanmış bir çamaşırlıgım vardı üzerinde deneme yapmıştım pütür pütür oldu zaten hemen kendini belli ediyor minik nokta benekler oluyor.
üretim için kafelerin var yeni alınmış ama 4 kuşum var ayirmami önerdiler başka kafesim olmadığından buna koydum normalde başka kafesi var erkeğine alışsın diye şuanlık ayrılar

AlicanG

Paylaşımcı
En mantıklısı kuşu alacağınız yerin salması varsa orda kendi beğendiği erkeği alıp gelmeniz bu sorunu en aza indirecektir. Birde erkek kuşun kafes hakimiyeti kurabilmesi için eş tutacağı kafeste durması ve kafesi sahiplenmesi gerekir.Ondan sonra dişiyi yanına bırakırsanız daha iyi netice alırsınız.

EceGungor

Yeni Üye
En mantıklısı kuşu alacağınız yerin salması varsa orda kendi beğendiği erkeği alıp gelmeniz bu sorunu en aza indirecektir. Birde erkek kuşun kafes hakimiyeti kurabilmesi için eş tutacağı kafeste durması ve kafesi sahiplenmesi gerekir.Ondan sonra dişiyi yanına bırakırsanız daha iyi netice alırsınız.
Merhabalar peki kuşlarım eş olurmu