• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuş

Mertt_

Aktif Üye
Dişi kuşumu 4 ay önce aldım ama hala çok çekingen ve ürkek yuvalığa da dönem dönem giriyor sonra girmeyi bırakıyor üstü örtülüyken yuvalıkla daha çok ilgileniyor. Böyle çekingen bir kuşa nasıl davranmalıyım rahat etmesi için?

Mertt_

Aktif Üye
Kafesin yüksekliği omuz hizasında olursa daha güvende hisseder erkek var mı tek dişi mi
Kafesi bir kaç gündür yüksekte tutuyorum artık, erkek kuşta var dişi bazen kur yapıyor bazende kovuyor agresif tavır sergiliyor erkek onu bıktırınca erkeğin ona yem kusmasına izin veriyor ama dişi.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Dişinin ortama , kafese ve erkeğe alışması gerekiyor, biraz zaman.
Kafesi @Taha nın dediği gibi omuz hizasının üstüne konumlandırmanız daha iyi olur. Bir yer belirleyin ve hep orada kalsınlar. Belirlediğiniz yer hava akımına maruz kalmayacak bir yer olmalı.

Mertt_

Aktif Üye
Dişinin ortama , kafese ve erkeğe alışması gerekiyor, biraz zaman.
Kafesi @Taha nın dediği gibi omuz hizasının üstüne konumlandırmanız daha iyi olur. Bir yer belirleyin ve hep orada kalsınlar. Belirlediğiniz yer hava akımına maruz kalmayacak bir yer olmalı.
Hocam kafes tam söylediğiniz konumda dişi 4 aydır ben de şimdiye kadar alışması gerek diye düşündüm sanırım kuşların karakterine göre değişiyor. Ve ben de dişinin hazır olmadığını düşünüyordum ceresi yeni yeni kahverengiye dönüyor.

Üst Alt