• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! DİŞİ KUŞ YUMURTLADI

Fury10

Yeni Üye
Merhaba, dişi ve erkek kuşum var 4 aydır beraberler erkek her zaman kur yapıyor dişiye hatta yem kusup dişiye yem de veriyor ancak hiç çiftleştiklerini görmedim dişi kabul etmiyor, dün dişi kuşum yumurtladı ilk kez ve şu anda 3 tane yumurtası var tahminimce üçü de boş yumurta. Dişi kuşumun sağlığı için ileri de yine çiftleşme olmazsa ve dişi kuş sürekli boş yumurta yaparsa yuvalığı kaldırıp atayım mı boş yumurtalara yatmasın diye. Ya da boş yumurtaları altından alayım mı üzerine yatmaması için. Desteğiniz için teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba yazı karakterini düzenledim lütfen değiştirmeyelim👍ilk yumurta bir hafta olunca ışıkta bakıp resim çekin ekleyin bakalım öyle emin olalım bazen çiftleşmeyi göremeyebilirsiniz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bir hafta sonra yumurtalara telefonun flaşıyla bakın. Siz boş olduğunu düşünsenizde dolu olabilir belki.

Fury10

Yeni Üye
Teşekkür ederim haftaya kontrol edip buraya geri dönüş için yazacağım. İlk kuş deneyimim biraz tecrübesizim desteğinize ihtiyacım var sağ olun.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. 😊

Fury10

Yeni Üye
Merhaba tekrardan, Kuşumuz ilk kez yumurtlamıştı ve ilk yumurtasını 6 eylül de yapmıştı toplamda 5 yumurtası var fotoğrafta net gözükmüyor ama şöyle diyebilirim ki yumurtalarda kırmızı damarlar yok hepsi sarı beyaz içi boş olarak duruyordu maalesef, kuşlarımız yakınlaşıyor erkek kur yapıyor yem kusup veriyor ama çiftleşme durumu olmuyor. Erkek dişiden biraz korkuyor desem yeridir.
Trajikomik bir şekilde erkek kuşumuz oyuncaklarına, aynalara yanaşıp eşyalarla çiftleşmeye çalışıyor :)
Sizden ricam bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım?
Kızıştırıcı yem vs. ürünler vermem kuşlarımı birbirlerine yakınlaştırır mı?
veya dişi kuşum hep böyle boş yumurta yaparsa ve kuluçkaya yatarsa bu onun sağlığı için zararlı değil mi? Boş yumurtalarını ondan alayım mı kuluçkaya yatmaması için bu doğru bir şey midir?
Tüm tavsiyelerinizi bekliyorum.

Fury10

Yeni Üye
Kafeste ayna yok erkek kuş tüm gün evin içinde dolaşıp uçuyor evdeki aynalara saldırıyor. kafesini hiç sevmez, her gün dışarda akşama kadar. Peki dişi boş yumurta yaptı bu boş yumurtalar her ay düzenli yapacak mı? Önümüzdeki ay yine boş yumurta yaparsa kuluçkaya yatmaması için yumurtaları yuvadan alalım mı?

Fury10

Yeni Üye
Merhaba tekrardan, Kuşumuz ilk kez yumurtlamıştı ve ilk yumurtasını 6 eylül de yapmıştı toplamda 5 yumurtası var fotoğrafta net gözükmüyor ama şöyle diyebilirim ki yumurtalarda kırmızı damarlar yok hepsi sarı beyaz içi boş olarak duruyordu maalesef, kuşlarımız yakınlaşıyor erkek kur yapıyor yem kusup veriyor ama çiftleşme durumu olmuyor. Erkek dişiden biraz korkuyor desem yeridir.
Trajikomik bir şekilde erkek kuşumuz oyuncaklarına, aynalara yanaşıp eşyalarla çiftleşmeye çalışıyor :)
veya dişi kuşum hep böyle boş yumurta yaparsa ve kuluçkaya yatarsa bu onun sağlığı için zararlı değil mi? Boş yumurtalarını ondan alayım mı kuluçkaya yatmaması için bu doğru bir şey midir?
@Şehmus BAKIR hocam sizin yorumunuz nedir bunun için desteğinize ihtiyacım var tecrübesizim bu konularda

Fury10

Yeni Üye
@Kübra Ö. @Şehmus BAKIR merhaba sizlerden bu konu hakkında geri dönüş bekliyordum rica etsem yardımcı olabilir misiniz?

umraniyeli

Aktif Üye
Kafeste ayna yok erkek kuş tüm gün evin içinde dolaşıp uçuyor evdeki aynalara saldırıyor. kafesini hiç sevmez, her gün dışarda akşama kadar. Peki dişi boş yumurta yaptı bu boş yumurtalar her ay düzenli yapacak mı? Önümüzdeki ay yine boş yumurta yaparsa kuluçkaya yatmaması için yumurtaları yuvadan alalım mı?
Kuşlari hiç bir sekildd birbirinden ayırma ve salma kafesdr kalsınlar ki tüm ilgi kendilerinde olsun diğer gerekli şeyleri tecrübeli arkadaşlar sana söyler zaten

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kusura bakmayın görmemişim mesajınızı. Şu an için kuluçkayı bozun ve yuvayı kaldırın. Dişi kuş biraz dinlensin. Bu süreçte kuşlar kafeste dursun dışarı salmayın.

Kızıştrıcı olarak taubentfit e50 kullanabilirsiniz ama ben onun yerine sebze ve Nijer givi6doğal kızıştırıcılar kullanmanızı tavsiye ederim.

Fury10

Yeni Üye
Teşekkür ederim herkesin tavsiyeleri için. @Kübra Ö. Erkek kuş 2 aylıkken petshoptan sahiplendik. Yaklaşık 1 yıldır bizimle ve her Allahın günü sabahtan akşama kadar evin içerisinde dolaşıyor. Kafesine götürürsek bizi ısırıyor. Eğer ki kafesten dışarı salmazsak evi ayağa kaldırıyor bir bilseniz çığlıklarını bu yüzden onu kafeste asla tutamıyoruz.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Teşekkür ederim herkesin tavsiyeleri için. @Kübra Ö. Erkek kuş 2 aylıkken petshoptan sahiplendik. Yaklaşık 1 yıldır bizimle ve her Allahın günü sabahtan akşama kadar evin içerisinde dolaşıyor. Kafesine götürürsek bizi ısırıyor. Eğer ki kafesten dışarı salmazsak evi ayağa kaldırıyor bir bilseniz çığlıklarını bu yüzden onu kafeste asla tutamıyoruz.
Yavru istiyorsanız kafeste durması gerekiyor. :)
Bir süre kafeste durduktan sonra dişi ile ilgilenmeye başlar.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Kafes düzeninizi bir görmek isteriz. Üretimde detaylar önemlidir belki görürsek söyleyecek başka şeyler de olur.

Fury10

Yeni Üye
Merhaba. Kusura bakmayın görmemişim mesajınızı. Şu an için kuluçkayı bozun ve yuvayı kaldırın. Dişi kuş biraz dinlensin. Bu süreçte kuşlar kafeste dursun dışarı salmayın.

Kızıştrıcı olarak taubentfit e50 kullanabilirsiniz ama ben onun yerine sebze ve Nijer givi6doğal kızıştırıcılar kullanmanızı tavsiye ederim.
Merhaba @Kübra Ö. kusura bakmayın rahatsız ediyorum ama yardımınıza da ihtiyacım var dediğiniz gibi yaptım yuvalığı kaldırdım bugün dişi kuş 1 tane daha yumurta yaptı kafesin tabanına toplam 8 boş yumurta oldu. Bunun yanı sıra asıl sorun şu ki dişi kuş erkek kuşu bildiğiniz dövüyor ne yapmalıyım? Evde küçük ayrı bir kafes var erkeği oraya alsam iyi olur mu sizce kuşları ayırmalı mıyım?