• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş yavruları beslemiyor. (ACİLLLL))

enescanqq

Aktif Üye
Bu benim ilk üretimim oldukça acemiyim. Dişi kuşumun ilk yavru deneyimi. 4 adet yavru var şuan. Yavruların en büyüğü gün itibariyle 30 günlük. Bu gün kursak kontrolü yaptığımda yavruların kursaklarının bomboş olduğunu fark ettim. Şırınga maması yapıp beslemeye çalıştım çok başarılı olamadım. Bir kuşun ağzından hafif kan geldi. Anne babayla çiftleşmeye başladı. Anne yavrularına bakmıyor. Bende elle beslemeyi beceremiyorum. Babayı ayrı kafese alıp başka odaya koydum. Anne sadece yavrularla ilgilensin diye. Yavrularıda yuvalıktan çıkartıp kafes dibine koydum. Dal darı ve bir acuç yem attım. Yemde kanarya tohumu mevcut. Anne yine de beslemezse diye yem kırıp yerler diye ufak ufak kırmaya çalışıyorlar. Ne yapmam lazım bana vereceğiniz bilgiler belki 4 canlının yaşama tutunmasını sağlayabilir. İzlediğim yol doğru mu ? Şırıngayı kuşun ağzında sol tarafına basıyorum. Ama çıkartıyorlar dilleriyle . Hiç hoşnut değiller bu durumdan. Önerilerinizi bekliyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Besleme yaparken ılık olsun ve kursaga kuşun yüzü sana donukken solundan yavaşça aşağı yolla aparatın ucunu sen muhtemelen soluk borusunu zorladin o yüzden kan geldi..anneyi takip et dövmesin ve beslemezse birde babayı denersin yere aspur ve daldari koy takip et

enescanqq

Aktif Üye
Besleme yaparken ılık olsun ve kursaga kuşun yüzü sana donukken solundan yavaşça aşağı yolla aparatın ucunu sen muhtemelen soluk borusunu zorladin o yüzden kan geldi..anneyi takip et dövmesin ve beslemezse birde babayı denersin yere aspur ve daldari koy takip et
Aspur ve dal darı var kafesin zemininde. Yüzü bana dönük sırt üstü yatırıp sola doğru aparatı yavaşça sokuyorum çok ileri itmiyorum. Az mama bastıktan donra ağzı mama doluyor. Yarın izlicem besleme yapmazsa babayı koycam. İlginize teşekkür ederim şehmus bey.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Beslerken sirt üstü yatırma dik tut ve kursağina elinle bastırma kafadan tutarsan kimildamaz aparatı kursağina kadar sokun birde çok vermene gerek yok 2 ml yeterlidir 👍

enescanqq

Aktif Üye
Babayı da denedim ikiside yavrularla zerre ilgilenmiyor. Yavru besleme aparatı aldım 3 ml basıyorum gayette kolaymış yem kırmayı öğrenene kadar böyle besliyeceğim ilginiz için teşekkür ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Babayı da denedim ikiside yavrularla zerre ilgilenmiyor. Yavru besleme aparatı aldım 3 ml basıyorum gayette kolaymış yem kırmayı öğrenene kadar böyle besliyeceğim ilginiz için teşekkür ederim.
İyi yaptınız tebrikler 😊 kuşların görsellerini görmek isteriz

Üst Alt