• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuş ne yapıyor ?

Oğuz

Paylaşımcı
Dişi muhabbet kuşum son 4-5 gündür tabana inip köşedeki telleri kemiriyor acaba yuva için hazırlanıyor diye düşünürken dün sabah kontrol ettiğimde yuvalık içersindeki talaşların bir kısmını dışarıya atmış ama dün sabahtan beri yuvaya girişini görmedim kafes tabanına inip köşeleri kemiriyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
kafesi yeni almadıysanız dediğiniz gibi yuva hazırlığındadır

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
normalde doğalarında yuvalarına hep dışarıdan çalı çırpı taşırlar, iç güdüsel olarak yapıyor. kafesin tabanına inip bir şeyler bulup yuvaya taşımak istiyor olabilir. Benim dişilerim de aynı şeyi yapıyor, kafes tellerini bile kemirip koparmaya çalışıyor.
peki kuşunuzun eşi var mı? eş oldular mı? yuvalığı ne zaman taktınız?

Oğuz

Paylaşımcı
normalde doğalarında yuvalarına hep dışarıdan çalı çırpı taşırlar, iç güdüsel olarak yapıyor. kafesin tabanına inip bir şeyler bulup yuvaya taşımak istiyor olabilir. Benim dişilerim de aynı şeyi yapıyor, kafes tellerini bile kemirip koparmaya çalışıyor.
peki kuşunuzun eşi var mı? eş oldular mı? yuvalığı ne zaman taktınız?
Yuvalık 1 aydır takılı ki zaten dişi kuşum yeni kızıştı çeresi gün geçtikçe daha fazla kahverengileşiyor yanında kızışmış bir erkek var aralarında yem kusma kaşıma oluyor ama çiftleştiklerini görmedim dişi de herhangi bir kuyruk kaldırma hareketinde bulunmuyor sadece erkeğin yaptığı kurlara izin veriyor

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
o zaman senin iş olmuş kardeşim, yem kusma, kaşıma, kur izinleri varsa eş olmuşlar demektir. şu dönemde sıkı takibe devam et, eşleştiklerini gördüğünde yumurtalar geliyor demektir.

Oğuz

Paylaşımcı
o zaman senin iş olmuş kardeşim, yem kusma, kaşıma, kur izinleri varsa eş olmuşlar demektir. şu dönemde sıkı takibe devam et, eşleştiklerini gördüğünde yumurtalar geliyor demektir.
Aklıma birşey takıldı hani doğası gereği malzeme toplaması lazım ya bir kap içerisine talaş koysam onlarla ilgilenir mi kafes boyalı olduğu için zararı var

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Aklıma birşey takıldı hani doğası gereği malzeme toplaması lazım ya bir kap içerisine talaş koysam onlarla ilgilenir mi kafes boyalı olduğu için zararı var
ben denedim, talaş dışında çalı çırpı bile koydum , koyduğum seylerle ilgilendi ama yuvaya taşımadı.

Üst Alt