• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuş Kızgın Ama Eş Tutmuyor

Ahmetcan

Paylaşımcı
Kuş çiftleşmeye hazır ama eşini tutmuyor. Çiftleşmediğinden de kendi tüyünü yoluyor. Önceden Pied erkek vardı. Kafese yuvalık taktık çiftleşmedi boş yumurtladı. Ondan sonra kuşun üstüne para verip Safkan Grey erkek aldık. Geçen sene 15 Temmuzda aldığımızda 60-70 günlüktü. Onla birlikte büyüdü. Erkek şuan dişiye kur yapıyor ama dişi erkek kur yapınca gagalamaya çalışıyor. İkisi de ele alışık. Eğer yumurtlarsa büyük bir salma kafes yapıp onları beslemek istiyorum.
Erkek: Safkan Grey Sultan Papağanı
Dişi: Lutino Sultan Papağanı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hoşgeldiniz kuşlarınızı ve kafes düzenini gösterirmisiniz ?Resim bekliyoruz
HOŞGELDİNİZ JPEG YENİ.jpg

Son düzenleme:

Ahmetcan

Paylaşımcı
Hocam şu an gaga taşı eksik onu da bugün petshoptan alacağım.

Mert.

Eski Forumcu
Yuvalık koyman gerek dışı yuva hazirlagina girmesi icin

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
birinde tüy sorunu mu var yoksa bir kavga sonucu mu oldu ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yolmanin çok sebebi olur ama en başta pisikolojik durumu araştırmak lazım 👍 1 senedir yoluyor demişsiniz peki hep yanında eşi varmiydi? Hiç ayırdınız mı? Kuş Evcil mı?

Ahmetcan

Paylaşımcı
Yolmanin çok sebebi olur ama en başta pisikolojik durumu araştırmak lazım 👍 1 senedir yoluyor demişsiniz peki hep yanında eşi varmiydi? Hiç ayırdınız mı? Kuş Evcil mı?
Hocam bu kuşun bize gelme hikayesi var kuş başka birisinden kaçtı bize geldi bizde yaklaşık 2 hafta besledik bende internette kayıp ilanlarına bakıyordum. Sonra kuşun kayıp ilanını gördük. Kuş sahibi bize ödül olarak 2 kuş parası verecekti. Biz de bize bir tane kuş al yeter dedik. Sahibi kuşu aldı kendi kuşunu da eve götürdü. Yaklaşık 4 saat sonra bize mesaj olarak bu kuş size çok alışmış beni tanımıyor dedi ve kuşu bize getirdi ve bizde aldığı kuşu vereceğimizde arkadaş olurlar o da sizde kalsın dedi. Bizde eski erkek kuş ile besledik. Eski erkek kuşta çiftleşmeyince bu yeni greyi aldık. Dişinin ise eski sahibinde eşi varmış. Konuya gelirsek dişinin eski eşi varmış. Ele alışkan bir dişi kafasını vesaire kaşıttırıyor. Birisi dışarı çıkacağında kafasına vesaire konuyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eski eşini mı özledi acaba strese bağlı olduğunu düşünüyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sanmıyorum çünkü sahibi bize eşini falan unutmuş demişti.
Her şeyi der tabii ki, ama belki de sizin sahibini bulana kadar geçen 2 hafta içinde neyse bu gitti diyip onlar yeni kuş almışlardır öyle olunca size geri vermişlerdir kimsenin günahını almak istemem ama nelerle karşılaşıyoruz her gün malesef 😔

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sanmıyorum çünkü sahibi bize eşini falan unutmuş demişti.
Gittikten 4 saat içinde bunu nasıl anlamis olabilir ki🤔 ortam değişmiş sultanlar tek eşlidirler öyle kolay kolay unutmazlar ve hatta yolmalarin tek sebebi ya eşi yada sahibi tarafından terk edilmek veya gelişmelerle oluşan olaylar eş ölümü, sahip değişimi vb

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Gittikten 4 saat içinde bunu nasıl anlamis olabilir ki🤔 ortam değişmiş sultanlar tek eşlidirler öyle kolay kolay unutmazlar ve hatta yolmalarin tek sebebi ya eşi yada sahibi tarafından terk edilmek veya gelişmelerle oluşan olaylar eş ölümü, sahip değişimi vb
Hocam bana sanki bulunmadan önce başka bir kuş aldılar o yüzden de eski kuşunu geri almak istemedi ama istemem de diyemedi böyle bir yola başvurdu gibi geliyor 🤔

Ahmetcan

Paylaşımcı
Hocam bana sanki bulunmadan önce başka bir kuş aldılar o yüzden de eski kuşunu geri almak istemedi ama istemem de diyemedi böyle bir yola başvurdu gibi geliyor 🤔
Öyle birşey olacağını inanmıyorum çünkü kuş o kadar eğitimliki bize geldiğinde kuş kafasını kaşıttırıyor biz öpüyor ele geliyor ve uçması çok iyi yaklaşık 2 sokak ötesindeki binaya geldi. Mesela daha sabah uyanmadan bağırmaya başlıyor bizi göremeyince korkuyor.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öyle birşey olacağını inanmıyorum çünkü kuş o kadar eğitimliki bize geldiğinde kuş kafasını kaşıttırıyor biz öpüyor ele geliyor ve uçması çok iyi yaklaşık 2 sokak ötesindeki binaya geldi. Mesela daha sabah uyanmadan bağırmaya başlıyor bizi göremeyince korkuyor.
Canım yaa kıyamam bence size çok alışmış sizi sevmiş 😍 ama Şehmus hocamızın da dediği gibi, sultan papağanları kolay kolay eş değiştirmez eşini unutmazlar bu yüzden garip de geliyor yani unuttu diye geri vermeleri

Ahmetcan

Paylaşımcı
Canım yaa kıyamam bence size çok alışmış sizi sevmiş 😍 ama Şehmus hocamızın da dediği gibi, sultan papağanları kolay kolay eş değiştirmez eşini unutmazlar bu yüzden garip de geliyor yani unuttu diye geri vermeleri
Kuşu verirken kardeşim ağlamıştı çok seviyordu kuşu belki de kardeşime dayanamayıp getirmişte olabilir.

Üst Alt