• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Kuş ile Erkek Kuşun Etkileşimi

Betülk

Aktif Üye
Merhabalar, bir aydır erkek kuşumun yeni bir dişi muhabbet kuşu ile alışma evresini gözlemliyorum. Açtığım bir önceki konuda yuvalık takma konusunda danışmıştım bir ay sonra takma kararı almıştım. Bugün aklıma şöyle bir soru takıldı. Dişi kuş daha kızgınlık dönemine girmedi. Yaşı 7 aylık civarında. Erkek kuş ise 9 aylık ve kızgınlık dönemine girdi. Dişi kuş ile aralarında, eş olmaktan ziyade abi kardeş ilişkisi olabilir mi? Böyle bir ihtimal var mıdır?
Aşağıya bir video ekliyorum, biraz gizli çekim gibi oldu kalitenin kusuruna bakmayın, kamerayı görünce erkek kuşun dikkati dağılıyor. Birbirlerine olan tavırları hakkında deneyimli arkadaşların yorumu beni eş olup olmadıkları ikileminden kurtarır.
Bir de şunu ekleyeyim normalde biri akıllı yemliğin üstünde uyur, diğeri ise tünekte uyurdu son zamanlarda yan yana uyumaya başladılar yem alışverişi yapıyorlar, birbirlerine karşı agresif tavırları yok.

Dipnot: Videoda sarı olan dişi, mavi olan erkek kuş

Betülk

Aktif Üye
Arkadaş kuşlar olabiliyor, kaşıma kusma vs oluyor ama çiftleşme olmuyor mesela. Bu videoda ben kızgın kur yapan erkek görüyorum. Dişi kizmadigi için tepki vermemesi normal
peki erkek kuşlar ne zamana kadar kızgın kalır belli bir süresi var mı? Dişi kuş kızgınlığa girene kadar erkeğin ilgisi biter mi endişesi başladı

erenunl

Müdavim
peki erkek kuşlar ne zamana kadar kızgın kalır belli bir süresi var mı? Dişi kuş kızgınlığa girene kadar erkeğin ilgisi biter mi endişesi başladı
Belli bir süresi yok diye biliyorum ne kadar sürer o da belli değil , zaten yanında dişi varsa kolay kolay geçmez ilgisi merak etmeyin

Üst Alt