• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışarıya salmamak ile kötü mü ediyorum?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşum dışarıya pek alışamadı. Bir yere düşüp saatlerce orada kıpırdamadan duruyor. Uçuşu gayet güzel ama konma yok düşme var. Kafesin dışına tünek taktım kafes kapısında ve tüneklerde çok mutlu kafa sallayıp duruyor ama uçunca bir yere düşüyor. Bende tüyü bitmesini ve biraz daha akıllanmasını bekledim. Kuşum yağlanır diye korkuyorum. Salma konusunda bana önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

Bahar Y.

Müdavim
Kuşum dışarıya pek alışamadı. Bir yere düşüp saatlerce orada kıpırdamadan duruyor. Uçuşu gayet güzel ama konma yok düşme var. Kafesin dışına tünek taktım kafes kapısında ve tüneklerde çok mutlu kafa sallayıp duruyor ama uçunca bir yere düşüyor. Bende tüyü bitmesini ve biraz daha akıllanmasını bekledim. Kuşum yağlanır diye korkuyorum. Salma konusunda bana önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.
Genelde 3 4 kere dışarıya çıktıktan sonra nereye konması gerektiğini nereye konmaması gerektiğini kuruyorlar kafalarında, benim yeni olan kuşumda ilk çıktığında yatağın altına düşüp orda kalmıştı, biraz kendi haline bıraktıktan sonra aldım, bir sonrakindede o şekilde oldu daha sonraki çıkmalarında gayet güzel yerlere konmayı öğrendi, tecrübe etmesinden başka yapabilecek pek bir şey yok aslında benim fikrimce

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bizimkisi uyumak için ve yem yemek için kafesine giriyor... Gayet free takılıyor... Ama odayı ona göre dizayn ettik... Bir süre sonra tüm yerleri keşfediyorlar... Tecrübe meselesi...

Kartal

Yeni Üye
Anladığım kadarıyla kuşunuz size alışmamış önce kendinize alıştırma yapın yoksa bu böyle devam eder

Bahar Y.

Müdavim
1 ay önce falan salmıştım:
Maşallah cıvıl cıvıl 😊 ben eve geldiğinin ertesi günü her gün en az 1 kere çıkarmaya başladım, böylece yabancı cisimlerden korkmamayı öğreniyor hemde aradaki bağ daha kuvvetli hale geliyor, bir süre sonra kendi kendine oynamaya koşturmaya başlıyor eğer zamanınız varsa her gün veya 2 günde 1 çıkarın derim 😊

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Sonra uçtu tv arkasına düştü orda saatlerce durdu. Kablo üzerine tünemiş. Saatlerce bekledim en sonunda yakalayıp koydum. Dışarıda pıtı pıtı yürümek yok bu kuşta Uçma düşme ve bekleme yapıyor. Dışarıda parmağıma da gelmiyor.

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sonra uçtu tv arkasına düştü orda saatlerce durdu. Kablo üzerine tünemiş. Saatlerce bekledim en sonunda yakalayıp koydum. Dışarıda pıtı pıtı yürümek yok bu kuşta Uçma düşme ve bekleme yapıyor. Dışarıda parmağıma da gelmiyor.
Dışarda yanıma gelmeyi uzaktan marul göstermeyle alıştırmıştım ben. Denemişsin belki ama böyle dakikalarca marullu elim havada beklemiştim kolum uyuşmuştu ☺

Bahar Y.

Müdavim
Hocam anlattığınız durum tam olarak yeni kuşumun 2 3 çıkışındaki hali, dışarıda elinize gelmemesi maalesef dezavantaj çünkü kafese koymak için kovalamaca tarzı bir durum oluyor buda normal olarak kuşta size karşı güvensizlik oluyor, tünekle alıp dikkatini kendine çekerek kafese koymanız aranızdaki bağ açısından çok daha iyi olur, dışarıya çıktıkça bişeyleri keşfetmeye başlar o zaman donup kalmak yerine yürümeye kemirmeye vs başlar

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Dışarda yanıma gelmeyi uzaktan marul göstermeyle alıştırmıştım ben. Denemişsin belki ama böyle dakikalarca marullu elim havada beklemiştim kolum uyuşmuştu ☺
İyi akıl ettin dostum bu Marul aşığı masanın üzerine Marul koyayım bundan sonra. Daldarı ile denedim olmadı daha önce.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yavruyken dışarı alışmayan kuş büyüdükten sonra alışır mı?

Bahar Y.

Müdavim
Yavruyken dışarı alışmayan kuş büyüdükten sonra alışır mı?
Hemde nasıl alışır, çift kuşlarımdan erkek olanı 2 yaşında aldım, dışarıya çıkardığımda sanki yıllardır bu evde yaşıyormuş gibi davrandı, hatta dişi kuşum sürekli çıkmasına rağmen ondan daha hevesli çıkıyor kafes dışına 😅

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İyi akıl ettin dostum bu Marul aşığı masanın üzerine Marul koyayım bundan sonra. Daldarı ile denedim olmadı daha önce.
Maviş marul için kurşun atar kurşun yer ☺ Banyo suyuna bile atlıyor 2 ısırık marul yicem diye. Önce yakınındayken azcık ısırttır sende marul olduğunu anlasın sonra kendi uçup gelmeye alışır diye düşünüyorum.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Maviş marul için kurşun atar kurşun yer ☺ Banyo suyuna bile atlıyor 2 ısırık marul yicem diye. Önce yakınındayken azcık ısırttır sende marul olduğunu anlasın sonra kendi uçup gelmeye alışır diye düşünüyorum.
Teşekkürler dostlar. Keşif ve Marul ana temalar. Oyun platformu almadım valla. Aynısı Meri'nin kuşu mavişte var kıskandı demesinler. 😁

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hiç çıkmasa bu sefer kanat tutulması olur zannımca. Boncuk bize geldiğinde 4 aylıktı ama kafesten hiç çıkmadığı için uçmayı bilmiyordu,Limonda da Fıstıktaki gibi uçma var ama bir yere aabit konmayı bilmiyordu,en sonunda uçmaktan yorulunca zar zor bir yere konuyordu. Ben genelde kafesin kapısını açıp çevresine de ilgisini çekecek bir şey koyuyordum. Onlar zaten yavaş yavaş kafesten çıkıp ilgilenmeye başlıyor çevreyle. Bir süre sonrada hem uçmayı hem konmayı öğreniyorlar böyle böyle. Fıstık marul seviyormuş madem daha kolay alışır. 🤗

Emreoz

Aktif Üye
Ben kuşlarımın uçtuğu odada belli yüksekliklerde 1-2 tünek yerleştirdim kitaplık var örneğin sağlam bir şekilde kitaplara sıkıştırdım ayrıca koltuğun üstünde örtü gibi bir şeyin üstünde dışarıda oynayacakları oyuncakları var toptur, halkadır… böylece onlara bir alan yaratmış oldum. Böyle bir şey tavsiye ederim size de. :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence yulaf kullan... Yulafı çok seviyorlar... Ödül gibi ver...

Üst Alt