• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dışardaki kuşa yem hakkında

efe1903

Tutkulu
Camın önüne yem koyuyorum kumru güvercin falan geliyor yemeye ama su koyarsam su düşebilir acaba normal yeme entrobac veya gervit karıştırıp verebilirmiyim ?

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Camın önüne yem koyuyorum kumru güvercin falan geliyor yemeye ama su koyarsam su düşebilir acaba normal yeme entrobac veya gervit karıştırıp verebilirmiyim ?
Güneşte bozulur ama güneş falan görmüyorsa olur kısa sürede bitirirlerse zaten bu vitaminler güvercinler için aslında. Röhnfried kuruluşu güvercin yarışlarında başlamış hikayesi.

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Röhnfried resmi sitesinde entrobacı karışım olarak sunuyorlar diğer ürünleriyle. Yeme katmanda sıkıntı olmaz. Gerviti görmedim ama yeme karıştırıldığını.

efe1903

Tutkulu
Güneşte bozulur ama güneş falan görmüyorsa olur kısa sürede bitirirlerse zaten bu vitaminler güvercinler için aslında. Röhnfried kuruluşu güvercin yarışlarında başlamış hikayesi.
Güneş az vuruyor yarın deniyeyim bari attığım yemleri 20 30 dk içinde yiyorlar :)

efe1903

Tutkulu
Koydum şimdi entrobaclı yem biraz fazla attım ama olsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verin arkadaşlar Rabbim hayrinizi kabul etsin inşallah 🤲 Benim bir dostum bir kardeşim var her Allah'ın günü kilometre yol gidiyor onlara buğday alıp geliyor yolda türbelere de uğruyor nasip olursa bende yanına gitcem yakın zamanda Allah razı olsun kardeşim @The Search 😊🤲

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Verin arkadaşlar Rabbim hayrinizi kabul etsin inşallah 🤲 Benim bir dostum bir kardeşim var her Allah'ın günü kilometre yol gidiyor onlara buğday alıp geliyor yolda türbelere de uğruyor nasip olursa bende yanına gitcem yakın zamanda Allah razı olsun kardeşim @The Search 😊🤲
Belkide onların duasına rabbim bize merhamet ediyor sessiz kulların bir koruyucusuda @mamaist tir abi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ne güzel Rabbim hayrınızı kabul etsin. 😍
Bizde balkona koyuyoruz, buğday.
İki balkonda da kuluçkaya yatanda var. Birinden pek ümitli değilim ama inşallah kazasız belasız büyütür yavrusunu.

20230503_191733.jpg

İpte asılı saksının içine yuva yapmış sıpa. 2 yumurtası var. Bu balkon açık olduğu için biraz tedirginim açıkcası ama Allaha emanet.
Diğeri kapalı balkonda olduğu için rahat onun yeri.

Eskiden sadece kumrular geliyordu, şimdi güvercinlerde öğrenmiş onlarda geliyor.

20230511_155356.jpg

IMG-20230421-WA0020.jpg

Balkonu her gün batırıyor sıpalar. 🤭

Efenin konusunu da işgal ettik,kusura bakmasın. 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İki balkonda da kuluçkaya yatanda var. Birinden pek ümitli değilim ama inşallah kazasız belasız büyütür yavrusunu.

Ekli dosyayı görüntüle 47117

İpte asılı saksının içine yuva yapmış sıpa. 2 yumurtası var. Bu balkon açık olduğu için biraz tedirginim açıkcası ama Allaha emanet.

Eskiden sadece kumrular geliyordu, şimdi güvercinlerde öğrenmiş onlarda geliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 47118

Ekli dosyayı görüntüle 47119

Balkonu her gün batırıyor sıpalar. 🤭

Bu fotoğraflardan iyi makale olur düşüncesiyle masallah diyorum 🧿 Allah razı olsun kardeşim 🥰

efe1903

Tutkulu

Ekli dosyayı görüntüle 47117

Sorun yok abla :) bi sorum var bu kumruda bit falan varsa balkona yayılmazmı?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Sorun yok abla :) bi sorum var bu kumruda bit falan varsa balkona yayılmazmı?
Balkonda şu ana kadar 3 kuluçka dönemi geçirdi kumrular şükür bit sorunu olmadı.Diğer balkonda da yem yiyip gidiyorlar,onlarda da bir sorun olmadı şimdiye kadar. Bundan sonrada olmaz inşallah. :)

Tugcee708

Aktif Üye
Ne yemi koyuyorsunuz acaba ben de balkonuma gelen kumrularima buğday bulgur kenevir tohumu falan koyuyorum öneriniz var mı