Yine iyi
Ekli dosyayı görüntüle 102181Bana yeterli geldi boyutu şuanlık bütçem buna el verdi ve kafeslere bakarakta bayağı uyguna aldım internette falan pek bir şey bulamadım uyguna bunu bulunca almak istedim zaten kafes kapıları hep açık olucak
Yine iyi, siz ikinci el sitelerine bakar olun, bazen çok uyuna "devasa" kafesler oluyor. Pas vs sıkıntısı yoksa her zaman büyük kafes daha iyidir.
Bir de tel aralığına dikkat edin. Resimden pek anlayamadım ama 1.6 cm'i geçmemeli diye hatırlıyorum.
Ahşap tünek plastiğe göre daha iyi elbet, ama "dowel perch" olarak geçen bu düz tünekler zamanlar hayvanda baskı yaraları "bumblefoot" yapıyor. Mümkünse doğal dal tünek yapın ya da Vixpet/ Beak's gibi markalardan alın. Alamazsanız da koban bandaj/ kendine yapışan bandaj alıp sarın tüneğe. Böylece düz tüneği daha dokulu ve sağlıklı hale getirirsiniz.
Plastik mama kabı ve tohum yem görüyorum. Pelet yem (Energy Cube) ve sebzeli yemeğe ( "Parrot Chop" olarak geçer) geçmeniz, bunları da paslanmaz çelik yem kabı ile vermeniz daha sağlıklı olur. Her şey beslenmeden geçiyor, kuşunuzun sağlığı için pelet/shop yiyor olması önemli.
Pelete geçiş aşaması meşakketli oluyor, orada kuş veterinerine danışabilirsiniz. Ben Erdi Janak hocamı çok rahatsız ettim muhabbetlerim için, sağ olsun çok yardımcı oldu.
Bir de oyuncak göremedim. Siz de basitçe kırpılmış kağıt yapıp/satın alıp, onu kağıt tabağa sararak ya da kağıt bardağa doldurarak oyuncak yapabilirsiniz. Papağanlar ne kadar parçalama/didikleme içgüdüsünü doyurursa o kadar mutlu oluyorlar.