• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dil şişmesi, Hırıltılı nefes ve zor nefes alma

Yağmur

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dil şimesi nefes alamama yem yememe halsizlik ötmüyor
Kuşum dişi ve 6-7 yaşlarında. 20 gün önce muhabbet kuşumu hırıltı nefes almasından, uçamamasndan ve asla bir şey yememesınden dolayı veterinere götürdüm. Veteriner hekimi 3 tane ilaç verdi. (Vitasure vanılyalı günde 5 damla, hyper ummun gunde1 damla diğerini attım hatırlamıyorum ısmını) 3-4 gün kullandık ama içime sinmedi faydasını görmedik. Zaten şırınga ile verdıgım ıcın cok zorlanıyordum. Cok zayıf oldugunu ve öleceğini söyledi. 3-4 gün sonra başka veterine götürdüm. Orası da deksametazon, enrofloksasin ve multimineral sabah aksam 1 damla. Suyuna ise probiotic enzyme toz şase verdi. Suyuna verılen ilaç hariç diğerlerini düzenli kullandık. Orada da ense damlası yaptılar ve 25 dk yogum bakıma aldılar nefesi düzelsin ve dil şişmesi insin diye. Dili hafif indi gibi oldu derken tekrar şişti. Damlalar fayda etti bir süre ötmeyen kuş ötmeye başladı ismini söylemeye başladı ama işte tekrar eski hasta haline döndü. Ne oldugunu da anlamadım. Kuşun agzı sureklı acık nefes alamıyor. Cok ses cıkartıyor. Uygun zamanda vıdeo da atarım. Dışkısı normal duzenlı olarak zaten takıp edıyorum. Uçamıyordu ilk zamanlar yavas yavas ucması da duzeldı. Ama bugun sanırım nefesı yetmedıgı ıcın konamadı bır yere carptı düştü. Yani nefesi asla düzelmiyor sürekli hırıltılı nefes alıyor. Ve gagasını devamlı gıcırdatıyor. Umarım düzgünce anlatabilmişimdir sorunumuzu. Yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
Düzenleme: Ve dilinin şişmesi de asla inmiyor. 10 gün olmuştur. Düzelmiyor dili. Yazmayı unutmuşum. (Subatın 25ınde )Bir gün neredeyse dışkısından yediği yem vardı. Yani yemi öğütemiyordu. Dışkısında gözüküyordu yemler. Ama o düzeldi bir gün sürdü sadece. Burnundan da kan gelmiş ve kurumuş. Ben onun kan oldugunu dusunmemıstım veterıner soyledı oyle ogrendım. Burnundaki kan da düzeldi. Ve su an ayakları da mor. Kaldıgı odayı sıcak tutmaya calısıyorum hatta peteğin yanında kendi de peteğin ustunde duruyor bazen. Ayakları mor olmasının sebebi üşümekten olamaz arastırdım bır sey bulamadım.

Yağmur

Yeni Üye
ilki 25 subatta çektiğim video.
7 martta çektiğim video da 2. Olan.

Yağmur

Yeni Üye
Öncelikle çok geçmiş olsun aramıza hoşgeldiniz. Bu konuda üstatlar dönüş yapacaktır. Öncelikle kuşu bu durumda salmamanız daha iyi olur. Enerji harcamasın. Kraker yerine dal darı ve aspur verebilirsiniz. Kolay yendiği için kuşlara özellikle hasta zamanlarında iyi oluyor. Onun dışında hastalık konusunda üstatlar yardımcı olacaktır 🙏
Teşekkür ederim dal darını asla yemiyor önceden de alıyordum ama yemiyordu. Peyniri çok sevmesine rağmen onu bile yemiyor. Artık ne yapacagımı şaşırmış durumdayım. Bugün aspur ve eurogold sanırım markası kabuksuz yem de aldım. Gagası hafif sallanıyordu 1 hafta olmustur belki düzeldi tabi suan. Hani dedim kıramadıgı ıcın mı yemıyor yemı hemde denemıs olurum dedımde yok onu da yemedı

Yağmur

Yeni Üye
Kuşum dişi ve 6-7 yaşlarında. 20 gün önce muhabbet kuşumu hırıltı nefes almasından, uçamamasndan ve asla bir şey yememesınden dolayı veterinere götürdüm. Veteriner hekimi 3 tane ilaç verdi. (Vitasure vanılyalı günde 5 damla, hyper ummun gunde1 damla diğerini attım hatırlamıyorum ısmını) 3-4 gün kullandık ama içime sinmedi faydasını görmedik. Zaten şırınga ile verdıgım ıcın cok zorlanıyordum. Cok zayıf oldugunu ve öleceğini söyledi. 3-4 gün sonra başka veterine götürdüm. Orası da deksametazon, enrofloksasin ve multimineral sabah aksam 1 damla. Suyuna ise probiotic enzyme toz şase verdi. Suyuna verılen ilaç hariç diğerlerini düzenli kullandık. Orada da ense damlası yaptılar ve 25 dk yogum bakıma aldılar nefesi düzelsin ve dil şişmesi insin diye. Dili hafif indi gibi oldu derken tekrar şişti. Damlalar fayda etti bir süre ötmeyen kuş ötmeye başladı ismini söylemeye başladı ama işte tekrar eski hasta haline döndü. Ne oldugunu da anlamadım. Kuşun agzı sureklı acık nefes alamıyor. Cok ses cıkartıyor. Uygun zamanda vıdeo da atarım. Dışkısı normal duzenlı olarak zaten takıp edıyorum. Uçamıyordu ilk zamanlar yavas yavas ucması da duzeldı. Ama bugun sanırım nefesı yetmedıgı ıcın konamadı bır yere carptı düştü. Yani nefesi asla düzelmiyor sürekli hırıltılı nefes alıyor. Ve gagasını devamlı gıcırdatıyor. Umarım düzgünce anlatabilmişimdir sorunumuzu. Yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
Düzenleme: Ve dilinin şişmesi de asla inmiyor. 10 gün olmuştur. Düzelmiyor dili. Yazmayı unutmuşum. (Subatın 25ınde )Bir gün neredeyse dışkısından yediği yem vardı. Yani yemi öğütemiyordu. Dışkısında gözüküyordu yemler. Ama o düzeldi bir gün sürdü sadece. Burnundan da kan gelmiş ve kurumuş. Ben onun kan oldugunu dusunmemıstım veterıner soyledı oyle ogrendım. Burnundaki kan da düzeldi. Ve su an ayakları da mor. Kaldıgı odayı sıcak tutmaya calısıyorum hatta peteğin yanında kendi de peteğin ustunde duruyor bazen. Ayakları mor olmasının sebebi üşümekten olamaz arastırdım bır sey bulamadım.
@Sehmus BAKIR size zahmet okuyabilir misiniz? Solunum sıkıntısıyla bir bağlantısı var mı? Yani mantıklı geldi diğer posta cevap yazdığınız. Veterinerde röntgeni çektirecektik ancak ölme riski var dedikleri için çektiremedik. Stres yapıp kalp krizi geçirebilir dedi solunum sıkıntısı oldugu ıcın

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Solunumdan ziyade karaciğerden şüpheliyim bide kuşa fazla ilaç verilmiş yani teşhis koymadan ilacı basmışlar 😬 peynir kuşlara verilmez:rolleyes:

Buseaktoka

Yeni Üye
Merhaba kuşum 2 gündür hırlıyor kusacak gibi yapıyor şu an da tüylerini kabartmış sağ bacağını çekmiş uyukluyor daha önce kursak mantarı geçirdi ağır astım atlattı ama ilaçlarını haftada bir veriyorum nolur nolmaz diye sizce sorun nedir

Buseaktoka

Yeni Üye
3 gün probiyotik kullanıyorum bir gün astım ilacı bi gün mantar ilacı 2 gün normal su veriyorum

Buseaktoka

Yeni Üye
Yem yiyor yemesinde sıkıntı yok çok şükür ki ama böyle olması çok üzüyor burada bir Gaziantep’te ile görüşmüştüm astımı olduğu için ilacı haftada bir verin demişti

Üst Alt