- Hastalık Belirtileri
- Dil şimesi nefes alamama yem yememe halsizlik ötmüyor
Kuşum dişi ve 6-7 yaşlarında. 20 gün önce muhabbet kuşumu hırıltı nefes almasından, uçamamasndan ve asla bir şey yememesınden dolayı veterinere götürdüm. Veteriner hekimi 3 tane ilaç verdi. (Vitasure vanılyalı günde 5 damla, hyper ummun gunde1 damla diğerini attım hatırlamıyorum ısmını) 3-4 gün kullandık ama içime sinmedi faydasını görmedik. Zaten şırınga ile verdıgım ıcın cok zorlanıyordum. Cok zayıf oldugunu ve öleceğini söyledi. 3-4 gün sonra başka veterine götürdüm. Orası da deksametazon, enrofloksasin ve multimineral sabah aksam 1 damla. Suyuna ise probiotic enzyme toz şase verdi. Suyuna verılen ilaç hariç diğerlerini düzenli kullandık. Orada da ense damlası yaptılar ve 25 dk yogum bakıma aldılar nefesi düzelsin ve dil şişmesi insin diye. Dili hafif indi gibi oldu derken tekrar şişti. Damlalar fayda etti bir süre ötmeyen kuş ötmeye başladı ismini söylemeye başladı ama işte tekrar eski hasta haline döndü. Ne oldugunu da anlamadım. Kuşun agzı sureklı acık nefes alamıyor. Cok ses cıkartıyor. Uygun zamanda vıdeo da atarım. Dışkısı normal duzenlı olarak zaten takıp edıyorum. Uçamıyordu ilk zamanlar yavas yavas ucması da duzeldı. Ama bugun sanırım nefesı yetmedıgı ıcın konamadı bır yere carptı düştü. Yani nefesi asla düzelmiyor sürekli hırıltılı nefes alıyor. Ve gagasını devamlı gıcırdatıyor. Umarım düzgünce anlatabilmişimdir sorunumuzu. Yardımcı olursanız cok mutlu olurum.
Düzenleme: Ve dilinin şişmesi de asla inmiyor. 10 gün olmuştur. Düzelmiyor dili. Yazmayı unutmuşum. (Subatın 25ınde )Bir gün neredeyse dışkısından yediği yem vardı. Yani yemi öğütemiyordu. Dışkısında gözüküyordu yemler. Ama o düzeldi bir gün sürdü sadece. Burnundan da kan gelmiş ve kurumuş. Ben onun kan oldugunu dusunmemıstım veterıner soyledı oyle ogrendım. Burnundaki kan da düzeldi. Ve su an ayakları da mor. Kaldıgı odayı sıcak tutmaya calısıyorum hatta peteğin yanında kendi de peteğin ustunde duruyor bazen. Ayakları mor olmasının sebebi üşümekten olamaz arastırdım bır sey bulamadım.
Düzenleme: Ve dilinin şişmesi de asla inmiyor. 10 gün olmuştur. Düzelmiyor dili. Yazmayı unutmuşum. (Subatın 25ınde )Bir gün neredeyse dışkısından yediği yem vardı. Yani yemi öğütemiyordu. Dışkısında gözüküyordu yemler. Ama o düzeldi bir gün sürdü sadece. Burnundan da kan gelmiş ve kurumuş. Ben onun kan oldugunu dusunmemıstım veterıner soyledı oyle ogrendım. Burnundaki kan da düzeldi. Ve su an ayakları da mor. Kaldıgı odayı sıcak tutmaya calısıyorum hatta peteğin yanında kendi de peteğin ustunde duruyor bazen. Ayakları mor olmasının sebebi üşümekten olamaz arastırdım bır sey bulamadım.