• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı diare mix ilaç kuş için zararlı olabilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sindirim düzenleyici takviyedir. Zararlı değil ama yetersiz.

İST34

Yeni Üye
Kuşumuz yaklaşık 2 3 haftadır rahatsızdı. İştahsızlık, keyifsizlik aşırı kötü bi hali yoktu. Suyuna bu vitaminden koyduk 3 4 kez. Normal boyuttaki suluğa 10 12 damla şeklinde. Kuş bi anda fenalaşıp öldü. Bi kuşumuz daha var. Normalde onada veriyoruz ara ara. Kuşun ölüm sebebi bu vitamin olabilir mi? Zaten hasta gibiydi ama aniden ölücek kadar kötü değil di:(

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşumuz yaklaşık 2 3 haftadır rahatsızdı. İştahsızlık, keyifsizlik aşırı kötü bi hali yoktu. Suyuna bu vitaminden koyduk 3 4 kez. Normal boyuttaki suluğa 10 12 damla şeklinde. Kuş bi anda fenalaşıp öldü. Bi kuşumuz daha var. Normalde onada veriyoruz ara ara. Kuşun ölüm sebebi bu vitamin olabilir mi? Zaten hasta gibiydi ama aniden ölücek kadar kötü değil di:(
Kuşlar hastalıklarını gizlerler. Hastalık ilerledi bence siz fark edemediniz. Zaten petshop takviyelerin kıvamı genelde yoğun olmaz. Tam dolu suluğa 12 damla damlatmak dozaj aşımı değil normal. Yani takviyenin son kullanma tarihi geçmemişse bence ölmesi denk gelmiş.

İST34

Yeni Üye
Son kullanım tarihlerine daha çok vardı.. Teşekkürler sağolun:( Küçük canlarla bu kadar derin bağlar kurmak hiç iyi olmuyo bazen..

TheCure

Aktif Üye
Başınız sağ olsun, benim de kuşum cumartesi günü melek oldu ve içim içimi yiyor, bu mesajımı da okuyan kim olursa bu forumda verilen tavsiyeleri ciddiye alın özellikle de veteriner tavsiyelerini sonra benim gibi bin pişman olmayın, özellikle Aslı hanım ve Ezgi hanımdan Allah razı olsun onlar ellerinden geleni yaptılar beni yönlendirmek için ama ben aynı veterinere güvenerek büyük bir hata yaptım ve bebeğim yanlış tedavilere dayanamadı daha fazla ve artık yok. Bu mesajın yeri belki burası değil tam olarak ama sonradan okuyan olursa diye yazıyorum, hem pişmanlığımı dile getirmek hem de buradaki güzel insanlara minnet duygumu göstermek için, çok canım yanıyor, bu acıyla baş etmekte çok zorlanıyorum, 3 gündür foruma girip başkalarının çocuklarına da benim çocuğumun başına gelen olmasın diye bakınıyorum kimin neyi var diye. Diğer kuşunuz için de buradan muhakkak fikir ve tavsiye alın özellikle de veteriner için, benim gibi derin bi acı yaşayan birinden de size acı bir tavsiye olsun bu.

İST34

Yeni Üye
Yıllardır kuş besliyoruz. Böyle bi durumu ilk kez yaşadık.. Daha bi gün öncesinde bi ara çok iyiydi. Ötüyodu tepki veriyodu. Onları hatırlamak insanı daha da üzüyo. Özelllikle şunları yapmak uzun, sağlıklı bi hayat için mutlaka yapılmalı diyebileceğiniz önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok mutlu olurum..