• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Deprem

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Evet şuan tekrardan eve yerleştirdiler bizi mesela 😅
Artık bu gece bize uyku yokk 🙂
Allah'ın izniyle birşey olmaz alarm kurabilirsiniz her ihtimale karşı 30 dk da bir uyanıp balarsınız duruma. Rabbim beterinden korusun inşallah

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Gereksiz, zaten deprem böyle olursa uyanmamak imkansız olur. Ayrıca bir kişi depremi hissettikten sonra diğerlerini uyandırmak için koridora veya diğer odalara giderse sıkıntıya girer 6 Şubat depreminde çoğu vefat koridorlarda kapı önlerinde gerçekleşmişti maalesef. En önemlisi uygun şekilde çok kapan tutun yapmak.
Kendi açımdan söyleyeyim hayır gereksiz değil. Açıkçası önceliğim kendim değil ailem, bu yüzden ne olursa olsun ilk işim koşup onlara seslenmek, gerekirse de yanıma çekmek. Bu noktada koridor benim için tehlikeliymiş hiç tanımam, elimden geleni yaparım. Ayrıca böyle bir anda kuşumu da kendi içime alıp güvenceye alabilirim, uyuyor olsam ne olduğunu algılamaya çalışıp bunu yapmam çok daha zor olur.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kendi açımdan söyleyeyim hayır gereksiz değil. Açıkçası önceliğim kendim değil ailem, bu yüzden ne olursa olsun ilk işim koşup onlara seslenmek, gerekirse de yanıma çekmek. Bu noktada koridor benim için tehlikeliymiş hiç tanımam, elimden geleni yaparım. Ayrıca böyle bir anda kuşumu da kendi içime alıp güvenceye alabilirim, uyuyor olsam ne olduğunu algılamaya çalışıp bunu yapmam çok daha zor olur.
Sen bilirsin benim ailem çök kapan tutunu biliyor ve ilk yapılması gerekende o kuslarimin kafesi de uygun bir alanda seni bilemiyorum.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Sen bilirsin benim ailem çök kapan tutunu biliyor ve ilk yapılması gerekende o kuslarimin kafesi de uygun bir alanda seni bilemiyorum.
Zihinsel engelli bir abim var, böyle bir durumda ne tepki vereceğini bilmiyorum ve benden önce onun hayatı daha önemli benim için. Bu yüzden önceliğim onun yanına gitmek. Yine de teşekkürler.

FatımaB.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Allah'ın izniyle birşey olmaz alarm kurabilirsiniz her ihtimale karşı 30 dk da bir uyanıp balarsınız duruma. Rabbim beterinden korusun inşallah
İnşallah abla ama alarm ile olacağını da sanmıyorum ne zaman olur belli bile değil 😪
Bugün hayal gibiydi yaa
hala inanamıyorum 😅

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
İnşallah abla ama alarm ile olacağını da sanmıyorum ne zaman olur belli bile değil 😪
Bugün hayal gibiydi yaa
hala inanamıyorum 😅
Ablamda İstanbul'da onlarda çok korkmuş Allah yardımcınız olsun inş tekrarı olmaz

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Zihinsel engelli bir abim var, böyle bir durumda ne tepki vereceğini bilmiyorum ve benden önce onun hayatı daha önemli benim için. Bu yüzden önceliğim onun yanına gitmek. Yine de teşekkürler.
Anladım ama bu dediğin nöbet mevzusunu sonsuza kadar nasıl sürdüreceksin ki? Eger imkan varsa abine yakın bir alanda bulunman daha mantıklı olur.

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Anladım ama bu dediğin nöbet mevzusunu sonsuza kadar nasıl sürdüreceksin ki? Eger imkan varsa abine yakın bir alanda bulunman daha mantıklı olur.
En azından bugün için önlemimizi alalım demek istiyordum. :) İstersem direkt yanında olayım valla kendim hiç umrumda değilim yine amacım diğerleri olur, çök kapan tutun benim gibi birinde hiç işlemez :)

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
En azından bugün için önlemimizi alalım demek istiyordum. :) İstersem direkt yanında olayım valla kendim hiç umrumda değilim yine amacım diğerleri olur, çök kapan tutun benim gibi birinde hiç işlemez :)
Sen bilirsin

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun stresten fazla etkilenebilir 🙏

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun stresten fazla etkilenebilir 🙏
Teşekkür ederim🙏🏻 Bu tarz duygularını çok gizliyor genelde bu yüzden ilk anda da dışarıya pek yansıtmadı endişesini, bizden daha sakin kalmasına sevindik açıkçası. Epeyce süre parkta oturdu, şu an daha iyi sağolunuz 🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim🙏🏻 Bu tarz duygularını çok gizliyor genelde bu yüzden ilk anda da dışarıya pek yansıtmadı endişesini, bizden daha sakin kalmasına sevindik açıkçası. Epeyce süre parkta oturdu, şu an daha iyi sağolunuz 🙏🏻
Hep iyi olsun, mutlu olsun inşallah ☺🤲

rahimey

Paylaşımcı
Teşekkür ederim. Bizde durumlar böyle şuan birazdan araba gelicek onun içine giricez.
Çok gecmiş olsun 6 şubattan beri hep aklımda kuşlarım deprem olursa ne yaparım die Allahim korusun onları 🤲bizler elimzden geleni yapalım takdir Allah'tan 🤲 elimden bişey gelmiyor 😥ama Duamdasiniz 🤲

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Etkilenen herkese çok geçmiş olsun. Ailemdeki herkes dışarıdaydı ve farklı yerlerdeydik, kuşlarım da evde yalnızdı. Allah beterinden korusun, herkes iyi çok şükür 😓

Üst Alt