• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Değişik Ses Çıkarma

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kuşları kafeslerine koyduktan sonra birinden değişik bir ses geldiğini farkettim. Takip edince sesin Şeker'den geldiğini gördüm.

5 dakikadır çıkarıyor bu sesi. Sabah yoktu. Ne zamandır çıkardığını bilmiyorum ama neden çıkarıyor olabilir? @Şehmus BAKIR @Bahar Y.

Uyku modunda şu an ama kafasını gövdesine gömer şekilde değil. Geç saat olduğu için mi yoksa bu sesle bir alakası olduğu için mi bilemedim. 🥺

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şimdide sanki bir şey yutmuşta kusmaya çalışıyormuş gibi yapıyor.

Bahar Y.

Müdavim
Kuşları kafeslerine koyduktan sonra birinden değişik bir ses geldiğini farkettim. Takip edince sesin Şeker'den geldiğini gördüm.

5 dakikadır çıkarıyor bu sesi. Sabah yoktu. Ne zamandır çıkardığını bilmiyorum ama neden çıkarıyor olabilir? @Şehmus BAKIR @Bahar Y.

Uyku modunda şu an ama kafasını gövdesine gömer şekilde değil. Geç saat olduğu için mi yoksa bu sesle bir alakası olduğu için mi bilemedim. 🥺
Muhtemelen solunum yolu sorunu oluşmuş, havalardan kaynaklı olabilir, yarın tünekte video görelim Kübra hocam

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Burun delikleri kuru mu nemli mi hocam, bu hareketi de solunumu hatırlattı bana
Videoyu çektim yüklensin atacağım Baharcım. Sabahı bekleyemedim. 🥺
Bulutta aksırdı bir kaç kez ama şu an durdu. Odanın penceresini gündüz açıyorum hava alsın diye sonra kapatıyorum şimdiye kadar bir şey olmamıştı. 😔

Tünekteki hali;

Burda da gagasını açıp kapatıyor.

Burun deliklerine de baktım kuru.

Mert G.

Paylaşımcı
Bulutta aksırdı bir kaç kez ama şu an durdu. Odanın penceresini gündüz açıyorum hava alsın diye sonra kapatıyorum şimdiye kadar bir şey olmamıştı. 😔

Tünekteki hali;

Bana solunumda kaynaklı gibi geldi abla

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Tünekteki hali;

Bugün İstanbulun havası birden bozdu, hemen kaptılar mı ya kıyamam :( Geçmiş olsun şeker kıza :(

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Solunum sıkıntısı sesi bence. Ama telaşlanma sen iyi bakarsın hemen iyileşir. :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bugün İstanbulun havası birden bozdu, hemen kaptılar mı ya kıyamam :( Geçmiş olsun şeker kıza :(
Evet ya o yüzden fazla bekletmedim pencereyi kapattım 5 dk sonra falan ama üşütmüş sanırım. 😔

Asıl ironik olanı pencerenin önünde yatakta oynayan sıpalara bir şey olmamışken pencere önünde bırak yanına bile uğramayan Şeker in kapması. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. 😏

Solunum sıkıntısı sesi bence. Ama telaşlanma sen iyi bakarsın hemen iyileşir. :)
Telaş yapmamak elimde değil. Keşke öncesinde farketseydim. :(

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet ya o yüzden fazla bekletmedim pencereyi kapattım 5 dk sonra falan ama üşütmüş sanırım. 😔

Asıl ironik olanı pencerenin önünde yatakta oynayan sıpalara bir şey olmamışken pencere önünde bırak yanına bile uğramayan Şeker in kapması. Gülsem mi ağlasam mı bilmiyorum. 😏

Telaş yapmamak elimde değil. Keşke öncesinde farketseydim. :(
Canım ya:( Üzülme sen iyileşir inşallah 🙏 🙏

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye

Tünekteki hali;

Geçmiş olsun Kübra 🙏🏻 Hava hepimizi yanılttı bugün 😔 Erkenden farketmişsin iyileşecek inşallah.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Geçmiş olsun Kübra 🙏🏻 Hava hepimizi yanılttı bugün 😔 Erkenden farketmişsin iyileşecek inşallah.
Teşekkür ederim.
İnşallah. :/

Abla sen yine tecrübelisin. Biliyorsun ne yapacağını ,oyuzden sorun olcagını sanmıyorum iylesir zamanla, benim bir arkadaş var lafımı dinlemiyor kuş. 1 haftadır uyukluyormus sabahda fenalasmis. Yine söyledim ne yapacağını,dinlemedi şimdi noldu bilmiyorum .
Benimde öyle bir anım oldu. Kaç kere veterinere götürün dedim, bir hafta sonra kuş göz göre göre öldü. :(

Geçmiş olsun hocam. Solunum ile alâkalı bahar hocamın önerdiği kekik fısfısı iyi gelecektir inşâAllah bir de hava akımında dikkat edin inşâAllah düzelecektir. 🤲🏻😊
Teşekkür ederim. Kekik çayını da yapayım inşallah faydası olur.
Bu sesi çıkarması onu çok rahatsız eder mi? Şu an uyuyor ama ses hala çıkıyor.

Sabah, zor olacak bana. 😔

Mert G.

Paylaşımcı
Teşekkür ederim.
İnşallah. :/

Benimde öyle bir anım oldu. Kaç kere veterinere götürün dedim, bir hafta sonra kuş göz göre göre öldü. :(

Teşekkür ederim. Kekik çayını da yapayım inşallah faydası olur.
Bu sesi çıkarması onu çok rahatsız eder mi? Şu an uyuyor ama ses hala çıkıyor.

Sabah, zor olacak bana. 😔
Abla kıza diyom foruma gel dedim gelmem dedi benim dediklerimi yap diyom veterener götürcem diyor . Akşam okuldan çıkarken artık dedim bari dal darı al ve aspur al. Onları daha kolay yer diye dedim şimdi noldu bilmiyom birde ben tahmin etmiştim böyle olcagını uyukluyordu ve dışkısı bozuktu ama dinlemedi

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kübra kardeşim geçmiş olsun... Takip edelim... Büyük ihtimal havalardan meydana geliyor... Bu aralar bu konuda aynı rahatsızlar çok var... Yarın sabah bize son durumunu haber et lütfen...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kübra kardeşim geçmiş olsun... Takip edelim... Büyük ihtimal havalardan meydana geliyor... Bu aralar bu konuda aynı rahatsızlar çok var... Yarın sabah bize son durumunu haber et lütfen...
Teşekkür ederim abicim. Ses hala devam ediyor ama sürekli uyku modunda değil ve kuyruğu çok hareket etmiyor. O biraz beni teselli ediyor.
Şimdi kekik çayı yapıyorum. Gün içinde de kekik spreyi yapacağım. İnşallah fayda sağlar.

Bugün bunlarla gözlemleyip duruma göre ilaç alayım diyorum, bir yandan da geç olmadan direkt ilaca mı başlasam acaba diye ikilemdeyim.😥

Bahar Y.

Müdavim
Erken fark ettiğiniz için durumu kötü değil Kübra hocam içiniz rahat olsun 😊 Süleyman hocamın dediği gibi kekikli çay ve sprey tarifini uygulamak çok faydalı olur ama spreyi sadece yüz kısmına sıkalım burun deliklerine gelecek şekilde, ben işe yarayacağını düşünüyorum eğer 1 haftaya düzelmezse ilaç kullanımına gidilebilir, canınızı sıkmayın kötü görünmüyor 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Erken fark ettiğiniz için durumu kötü değil Kübra hocam içiniz rahat olsun 😊 Süleyman hocamın dediği gibi kekikli çay ve sprey tarifini uygulamak çok faydalı olur ama spreyi sadece yüz kısmına sıkalım burun deliklerine gelecek şekilde, ben işe yarayacağını düşünüyorum eğer 1 haftaya düzelmezse ilaç kullanımına gidilebilir, canınızı sıkmayın kötü görünmüyor 🥰
Teşekkür ederim Baharcım. İçim bir nebze olsun rahatladı. Benim evhamımı biliyorsundur. :)

Kekik çayının soğumasını bekliyordum, şimdi koydum kafeslere.
Öğle saatlerinde de spreyi yapıp dediğin gibi sıkarım.

Peki çayı bir hafta boyunca her gün mü vereyim?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Siz gereken tedaviye başlayın. İnşâAllah seste gidecek 🤲🏻
Teşekkür ederim.
Sabah çayı koymadan önce ses devam ediyordu ama kekik çayından sonra ses gitti. Şu anda keyfi yerinde, benimle oynuyor sıpa. 😊
Sabaha kadar aklım ondaydı, iyi korkuttu beni. 🥲

Ama sesin çaydan sonra gitmesi de biraz evham yaptırıyor bende. Kekik çayı bu kadar etkili mi yoksa başka bir şey mi var acaba diye. 😅

Üst Alt