• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dalinle Muhabbet kuşu yıkanırmı

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Banyoda sadece damacana içme suyu kullanılmalı... Kendi isteği ile yıkanmalı... Dalin ve diğer şampuanlar kuşlar için çok zararlıdır...

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Limon'un ebeveyni

Aktif Üye
Evet bir şey olmamış ama olmicak anlamina gelmez. Lütfen kuş kendi girsin yikansin mudahale edilmeden ve lütfen suyuna hiçbir kimyasal madde koymayın bundan sonra.
Benim bir tanıdığım kuşu önce sabunluyor sonra şampuanlıyor en son sirkeli suyla yıkıyormuş o anlatırken ağzım açık dinledim neden böyle yapıyorsun dedim güzel kokması hoşuma gidiyor dedi yapma dedim ama dinlemedi bi de savunuyor herkes şampuanlıyor dedi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kimyasal içeriği olduğundan yıkanmaması gerektiğini düşünüyorum kuşlar zaten pislik içinde yaşayan canlılar değil suyuna katabileceğin hayvan şampuanları mevcut onların bile zararlı olup olmayacağı muamma diyorum önermiyorum zararlı olduğu kanaatindeyim. Gerisi takdiri ilahi diyorum ☺

Limon'un ebeveyni

Aktif Üye
Kimyasal içeriği olduğundan yıkanmaması gerektiğini düşünüyorum kuşlar zaten pislik içinde yaşayan canlılar değil suyuna katabileceğin hayvan şampuanları mevcut onların bile zararlı olup olmayacağı muamma diyorum önermiyorum zararlı olduğu kanaatindeyim. Gerisi takdiri ilahi diyorum ☺
Bende kesinlikle aynı görüşteyim hatta muhabbet kuşları aslında çok fazla yıkanma ihtiyacı olan kuşlar da değiller sık sık yıkananlar da suyla oynamayı ve sıcak havalarda serinlemeyi seviyorlar 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şampuan vs. Kuşun derisine Zarar verir sonra kuşum kendini neden kasıyor, kazıyor kanatıyor oluyor 🙄 maceraya hiç gerek yok doğasında kuş şampuan aramıyor veya üretmiyor