• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

daldarı egitimi

mrdna

Yeni Üye
Yeni bir cennet papağanı aldım, yavru olduğunu düşünüyorum. Eve ilk geldiğinde etrafı tanıması adına hiçbir şey yapmadım. İkinci hafta elimle onu takip ederek eğitmeye çalıştım. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle dal darı uzatarak eğitmeye başladım. Dal darı ile yaptığım eğitimin ilk haftası hiç gelmedi. Şu an o eğitimin ikinci haftası; kuş bir haftadır her gün elimden dal darı yiyor ve şu an eve gelişinin ilk ayı doldu. Sizce bu eğitime devam mı edeyim, sistemi değiştireyim mi? Ve eğer böyle devam edersem ne zaman elime tamamen alışır?

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Selam. cennet papapanında ne kadar uygun olur bilmiyorum ama ben eğitim vermeyi hedeflediğimde muhabbet kuşlarımı dış tüneğe alıyorum. 1000018719.jpg

T tünek adı altında bulabilir veya elde kendiniz de yapabilirsiniz. Dış tünekte kafesin olmadığı bir odada yapılan eğitimde birincisi kuş kafa tutmayı bırakıyor. ikincisi ayağına uygun bir tünekte durduğu için yükseklere gitme eğiliminde olmuyorlar. Üçüncü olarak dal darı gösterme, etrafında döndürme uzaktan çağırma gibi eğitimlerde çok işe yarıyor. Genelde 1-2 gün dış tünekteyken rahatsız etmeyince orayı iyice benimsiyorlar. Sonrası yavaş yavaş örneğin daldarıyı gösterip o ulaşmaya çakışırken sşzin diğer parmaklarınızdan geçmeye çalışa çalışa evcilleşiyorlar. Samimiyet ilerleyince zaten istediğinizi yapın rahatsız olmuyorlar.

Üst Alt