• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Daha önce soruldu mu bilmiyorum :(

Faik Akay

Aktif Üye
Belki malumunuz olmustur kacan kusumuzun boslugunu dolduracak bir muhabbet kusu arayisindayim cunku kafesi hala yerinde duruyor ve esimle her gordugumuzde boslugu icimizi acitiyor. Konuya gelirsek baktigim kuslardan bazilarinin kuruklari butun seklinde degilde ayrik ayrik duruyor bu bir hastalik belirtisi midir yapisal bir sorun mu var yoksa sadece belirli sebeplerden dolayi gecici olarak mi oyle duruyor. Belki size onemsiz gelebilir bu konu ama biraz takintili bir insan oldugum icin sahiplenecegim kusun saglikli olmasini istiyorum (bu da sizlere ters gelebilir tabi)

Syessional

Aktif Üye
Sizin bu hafta gördüğüm 3.muhabbet kuşu konunuz falan herhalde. Kuyruklarının ayrı ayrı olması hastalık değilde petshoptaki şartlardan dolayı kuyruk yapısı bozulmuştur. Düzenli bakımla bol proteinle tüy yapısını mis gibi yaparsınız.

Faik Akay

Aktif Üye
Sizin bu hafta gördüğüm 3.muhabbet kuşu konunuz falan herhalde. Kuyruklarının ayrı ayrı olması hastalık değilde petshoptaki şartlardan dolayı kuyruk yapısı bozulmuştur. Düzenli bakımla bol proteinle tüy yapısını mis gibi yaparsınız.
Kusura bakmayın hem muhabbet kusu konusunda hemde forumlarda oldukca yeniyim butun sorularimi ayni konuya mi yazmam gerekirdi ve acikcasi öyle olunca da herkes gorur mu gibisinden dusundugum için oldu eğer hatali davranmissam özür dilerim tekrar kusuruma bakmayin

Syessional

Aktif Üye
Kusura bakmayın hem muhabbet kusu konusunda hemde forumlarda oldukca yeniyim butun sorularimi ayni konuya mi yazmam gerekirdi ve acikcasi öyle olunca da herkes gorur mu gibisinden dusundugum için oldu eğer hatali davranmissam özür dilerim tekrar kusuruma bakmayin
Konuya mesaj yazınca üste çıkıyor ayrı ayrı konu açmanıza gerek yok benden değil de yönetimden uyarı alırsınız :D.

Faik Akay

Aktif Üye
Peki o zaman buraya yazmaya basliyayim 😅 kusumuzun kafesi çok ufakti onu degistirmeye karar verdim ama kararsizim hangi kafesi almam gerektigi konusunda krom kaplamalar var kolay kolay soyulmazmis ama soyuldugunda da daha tehlikeli olurmus ama boyali olanlarda küflenmeye basliyor. Kafesi temizlemek için haftada birde yikanacagina göre bilemedim hangisini almam gerektigini yardimci olursaniz sevinirim 😊

Syessional

Aktif Üye
Peki o zaman buraya yazmaya basliyayim 😅 kusumuzun kafesi çok ufakti onu degistirmeye karar verdim ama kararsizim hangi kafesi almam gerektigi konusunda krom kaplamalar var kolay kolay soyulmazmis ama soyuldugunda da daha tehlikeli olurmus ama boyali olanlarda küflenmeye basliyor. Kafesi temizlemek için haftada birde yikanacagina göre bilemedim hangisini almam gerektigini yardimci olursaniz sevinirim 😊
ben dayangın papağan kafeslerinden birini kullanıyorum şuan sultan papağanım için. Bugün sebanın 75lik üretim kafesini sipariş verdim. Seba marka güvenilirdir kalitelidir bütçenize göre boyut seçimleri de var

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Krom kaplamalar kolay soyuluyor evet. Fakat gri olanlar var galvanizli. Onlardan bulursanız hiçbir şey olmaz. Yine de önce buraya fotoğrafını atarsanız arkadaşlar değerlendirir.

Alacağınız kafesin üstü oval olanlardan olmasın. Kuşların yön duygusunu bozuyor derler. dikdörtgen her zaman iyidir. Çifthane denilen altı ızgaralı ve çekmeceli modeller güzeldir. Hatta yeriniz müsaitse 60-65 cm olanlardan bile tercih edebilirsiniz. Çık büyük kafeslerin tek dezavantajı yerinden kaldırıp bi balkona güneşlenmeye çıkarmak zor oluyor. Böyle düşünürseniz 45'lik olması lazım o kafesler daha iyidir. Altının dışkıyla temas etmeyeceği ızgaralı ve pisliklerin kolay temizleneceği çekmeceli olmasına dikkat edin ama.

Bir de piyasada muadillerine göre pahalı kalan hagen kafesler var. Onlara da internetten bakabilirsiniz. Ben sevemedim o ayrı.

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba, şöyle ki her şeyin bir sonu vardır :) bu yüzden almışken bence iyisini alın ve süresi bittiğinde yenileyin🙏🏾 boyalı kafes önermem çünkü boyalarını sökmeleri oldukça kolay ve zehirlenme olasılıkları daha yüksek. Bu yüzden ben fp ürünü olarak krom kafesleri veya sebaları öneririm. Bende de krom var ve memnunum🙏🏾 bir tık iyisini isterseniz galvaniz veya pirinç kafes alabilirsiniz. He yok benim daha iyisini alabilecek bütçem var diyorsanız dayang veya hagen de alabilirsiniz:)

betul.a

Aktif Üye
Kafes için ayıracağınız bütçe yetiyorsa hagen vision diyorum ben de kesinlikle. Özellikle tüle gerek kalmaması çok çok iyi, hem temizlik açısından hem de kuşun güvenliği açısından.

Faik Akay

Aktif Üye
Şöyle ki f/p olması çok önemli acikcasi kit kanaat geçinen insanlarız kusumuzda biraz olsun bize uymak zorunda kalacak 😅 o yüzden pek fazla lüks bir kafes kullanamayız maalesef daha gözüme kestirdigim yok ama bakiniyorum simdilik

Faik Akay

Aktif Üye
Bunu görüp almamistim alsamiydim sizce? Veya bulabilirsem almalimiyim? Güvenli oldugundan emin olamadim krom olmayipta boyali ise vs diye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bunu görüp almamistim alsamiydim sizce? Veya bulabilirsem almalimiyim? Güvenli oldugundan emin olamadim krom olmayipta boyali ise vs diye
Merhaba, link paylaşmak forum kuralları gereği yasaktır onun yerine ekran görüntüsü alıp paylaşırsanız iyi olur veya dm üzerinden link paylaşabilirsiniz ☺🙏🌸 Krom kafes, bunu almak isterseniz alabilirsiniz ☺

ekrmkuş

Paylaşımcı
Link paylaşmak yasaktır foto daha iyi olur

Faik Akay

Aktif Üye
Insallah seneye ogrenecegiz ne diyeyim simdi 😅 tekrar tekrar kusura bakmayin

anydayykk

Tutkulu
Insallah seneye ogrenecegiz ne diyeyim simdi 😅 tekrar tekrar kusura bakmayin
Bence kafes seçimi biraz da kuşunuza nasıl bakacağınıza bağlı. Benim iki kuşum ayrı kafeste kalıyor, birinin kafesi küçük. Ama ben sabah 07.30da dışarı çıkarıyorum akşam 20.30/21.00'a kadar dışarıdalar yani kafesi sadece yemek yemek ve uyumak için kullanıyorlar. eğer siz de günde en az 6 saat dışarı çıkarabilirim takılsınlar kafalarına göre diyorsaniz ve bütçeniz sınırlı ise küçük bir kafes de alabilirsiniz.

Faik Akay

Aktif Üye
Hocalarım şu kafeside değerlendirebilir miyiz acaba, biraz oval ama bu kadarı bile yön algısına zarar verebilir mi?

Faik Akay

Aktif Üye
Örtmenlerim birşeyle daha karsiniza geliyorum 😅 Kuş ararken bir üretici ile konuştuk ve bana böyle bi bilgi verdi sizin düşünceleriniz, tecrübeleriniz nelerdir öğretebilir misiniz 😊

Üst Alt